Bijgewerkt: 25 juni 2024

Unibail Rodamco aast op pand van Hema

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
17-09-2012

Door Henk Godthelp
Henk Godthelp Amstelveen

Eigenaar van het Stadshart Amstelveen, Unibail Rodamco (UR) onderneemt pogingen om het pand van de Hema aan de noordgevel van de Binnehof te verwerven. Het gaat om een miljoeneninvestering – schrijft het Amstelveens Nieuwsblad.

Dit heeft het Amstelveens Nieuwsblad uit betrouwbare bron vernomen. Het betreft een strategische aankoop, die verband houdt met de uitbreiding van de Binnenhof aan de achterzijde langs de Pieter Lastmanweg.

hema Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De hoofdingang van HEMA in Amstelveen


Om dezelfde reden heeft UR belangstelling voor het politiebureau aan de Gerard Doulaan, waarover deze krant eerder berichtte. Een deel van de weg aan de achterzijde van het Japanse restaurant Tanuki zal worden bebouwd.

Momenteel komt er een doorgang voor voetgangers tussen Hema/ Pearl en Promiss op uit. De heer John van Haaren, directeur van Unibail Rodamco, wil desgevraagd niet reageren. „Wij gaan nooit in op dit soort vragen," aldus de UR-baas.

'Plan past in visie vitaal Stadshart'

De gemeente wil het Stadshart vitaal houden. Moderne winkelconcepten hebben tegenwoordig grotere volumes met in verhouding weinig tussenvloeren, zo luidt de opvatting. UR wil daarom enkele winkelunits herstructureren en vergroten.

„Dit levert een beperkte uitbouw op van de Binnenhof," aldus de lokale overheid in een nieuwsbrief. „Deze is gesitueerd ter hoogte van de laad- en losstraat en restaurant Tanuki aan de Pieter Lastmanweg." „De uitbouw past weliswaar niet binnen het geldende bestemmingsplan voor het Stadshart, maar de gemeenteraad is in beginsel bereid toestemming te geven om hier van af te wijken.

Het plan past namelijk in de gemeentelijke visie om het Stadshart vitaal te houden." Het plan voorziet in een uitbreiding van circa 380 m² op de begane grond. Een zelfde aantal meters voor een kelder zal dienen voor opslag.

De bouwhoogte bedraagt ruim 5,5 meter. De bestaande verdiepingsvloeren worden verwijderd en de gevel van de Binnenhof wordt naar voren, richting Pieter Lastmanweg, geplaatst. De uitbreiding brengt met zich mee, dat de buitenruimte opnieuw zal worden ingericht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.