Bijgewerkt: 30 juni 2022

Uniek kunstproject in de fietstunnel bij de Beneluxbaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-07-2015

In de fietstunnel bij de Beneluxbaan-Hammarskjöldsingel tussen Westwijk en Bovenkerk start de gemeente Amstelveen een uniek kunstproject. In de tunnel laat aan de ene zijde de betegeling los. In plaats van het opnieuw tegelen kiezen we ervoor om een kunstwerk op de muur te schilderen. Een kunstwerk over bewegen in het groen, gebaseerd op de ideeën van de bewoners van Amstelveen. Wat is er leuker dan mee te denken over hoe een kunstwerk in jouw stad eruit komt te zien.

Deel je idee met ons!

Waar denk jij aan bij het thema Bewegen in het groen? Zie je spelende kinderen voor je in het groen, denk je aan ouderen die ook beweging nodig hebben, ben je enthousiast over een bepaalde sport, heb je een favoriet park in de gemeente of staat er een mooie actie van een sporter in je geheugen gegrift? Deel je idee, foto of tekst op de site www.urbanart-amstelveen.nl .De ideeën worden gebruikt ter inspiratie van kunstenaars die een schets maken en die vervolgens op de muur schilderen. Om je idee te delen kun je de uploadmogelijkheid gebruiken. Misschien krijgt jouw idee dan een plekje in het schilderij. Uploaden doe je voor 30 juli 2015. Om mee te kunnen doen moet je ouder zijn dan 12 jaar. Vanzelfsprekend worden kwetsende en/of niet gepaste ontwerpen uitgesloten van deelname.

Meeschilderen?

Naast het leveren van inspiratie kunnen mensen ook daadwerkelijk mee schilderen. Op 31 juli hoor je, of jouw idee een plek krijgt in de beschildering op de muur. Als dat het geval is, mag je ook meedoen aan de realisatie van het kunstwerk. Hiervoor ontvang je een uitnodiging voor een workshop op woensdag 12 augustus. Er is echter wel een maximum van 20 mensen die kunnen meedoen. Als er meer gegadigden zijn, dan verloten we de plekken voor de workshop.

Tunnel één week dicht

Volgens planning gaat de tunnel vanaf 8 augustus 2015 een week dicht. Op de plek van de bewuste tunnel is ook een bovengrondse kruising. Fietsers en scooters kunnen in de laatste week van de schoolvakantie gebruik maken van de bovengrondse oversteek. Bij de start van de scholen is de tunnel naar verwachting weer open.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.