Bijgewerkt: 30 juni 2022

Uniek outdoor klimpark in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Fun Forest
13-03-2009

Vanaf 19 april 2009 heeft Amsterdam er een spectaculaire en unieke attractie bij. Die dag opent Fun Forest in het Amsterdamse Bos. Dit klimpark met zeven klim parcoursen, meer dan 100 klimonderdelen en een speelbos in de openlucht, is een prachtige aanwinst voor jong en oud. Buiten spelen en sporten in Amsterdam was nog nooit zo avontuurlijk!

Funforest Amstelveen
(Fun Forest - 2009)

Kinderen in een klimpark van Fun Forest


Natuurvriendelijk

Het klimpark is boom- en diervriendelijk gebouwd met respect voor de natuur. Tussen de levende bomen op 5 tot 15 meter hoogte zijn kabels en plateaus bevestigd. Met slingers, kabelbanen en touwladders kunnen de deelnemers overal langs en overheen klimmen. Klimpark Fun Forest Amsterdam is voor jong en oud, voor kleine en grote apen van 8-88 jaar. Fun Forest staat garant voor een sportief en spannend uitje voor gezinnen, scholen, sportverenigingen en bedrijven. Fun Forest is het enige outdoor klimpark in de Randstad.

Funforest  Amstelveen
(Fun Forest/Amstelveenweb.com - 2009)

Het af te leggen weg tussen de bomen van Fun Forest in het Amsterdamse Bos


Gratis Speelbos

Voor de allerkleinsten (kinderen tot 8 jaar) is er een Speelbos. Hier klauteren de kinderen naar hartenlust op een laag en verantwoord parcours met hindernissen. Kids kunnen er ook hutten bouwen. De toegang tot het Speelbos is gratis.

Educatie

In mei en juni 2009 biedt Fun Forest het programma Fun Forest Experience voor leerlingen van groep 5 en 6 van de basisscholen in Amsterdam en omgeving. De scholieren maken op een unieke en avontuurlijke manier kennis met de natuur en Fun Forest. Vanaf het bezoekerscentrum trekken ze het bos in, samen met een Amsterdamse boswachter en medewerkers van Fun Forest.

Funforest  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Ernst-Jan Swarte, initiatiefnemer en manager Fun Forest. Ernst-Jan en zijn vrouw Fieke (met jonge kinderen) uit Amsterdam hebben hun goedbetaalde banen opgezegd om hun droom te verwezenlijken en hopen met Fun Forest in het Amsterdamse Bos een mooie toekomst tegemoet te zien


Een dag lang samen de natuur ontdekken, spelen, klimmen, klauteren, bouwen en dieren kijken. De kinderen werken met elkaar, gebruiken al hun zintuigen en maken plezier. Scholen krijgen in deze periode een aanzienlijke korting op de toegangsprijs. Fun Forest biedt ook in de toekomst, in samenspraak met derden, educatieve programma’s aan voor basisscholen. 

Speciale programma’s

Fun Forest biedt naast educatieve ook andere programma’s aan. Van speciaal op maat gemaakte sport- en bewegingactiviteiten voor (top)sporters,  scholen (basis tot vakopleiding) tot anti-hoogtevrees routes en teambuildingsdagen voor bedrijven.

Funforest  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De Fun Forest in aanbouw in het Amsterdamse Bos op 11 maart 2009


Veiligheid voorop

De bezoeker kan op verschillende hoogten z'n grenzen verleggen. Een team van professionele klimmers zorgt voor de veiligheid. Na een uitgebreide veiligheidsinstructie klimt iedereen gezekerd met een gordel en helm tussen de bomen.

Funforest  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De Fun Forest in het Amsterdamse Bos heeft 8 klimparcoursen in levende bomen, 4 tot 12 meter hoogte


Er wordt in het bos momenteel hard gewerkt aan de opbouw van Fun Forest Amsterdam. Fun Forest is te vinden achter bezoekerscentrum De Molshoop aan de Bosbaan, te Amsterdam.

Meer informatie: www.funforest.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.