Bijgewerkt: 30 juni 2022

Uniek zomerconcert in de bibliotheek van Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Bibliotheek Amstelland
21-06-2012

Uithoorn- Donderdag 5 juli 2012 vindt er een uniek zomerconcert plaats in Uithoorn. De Nederlandse concertpianiste Arielle Vernède, die later dit jaar ook in het concertgebouw Amsterdam zal spelen, is dan namelijk al te bewonderen in de bibliotheek van Uithoorn.

Vernede Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

Concertpianiste Arielle Vernède


Arielle zal werken spelen van o.a. Granados, Debussy, Schubert en Mendelssohn. Tijdens het zomerconcert geeft zij ook een korte toelichting bij de muziek. Een optreden van de Nederlandse concertpianiste Arielle Vernède wordt door het publiek vaak ervaren als een verhaal met een duidelijke, inhoudelijke boodschap. Zij ontrafelt de muzikale vorm, de plaats en de periode waarmee een muziekstuk is omgeven.

Arielle Vernède geeft concerten in binnen- en buitenland, waarin ze bekende en minder bekende muziek uit de pianoliteratuur combineert. Ook maakte ze een aantal cd-opnames, o.a. van de Images van Claude Debussy. Vorig jaar speelde ze de Goyescas van Granados in het Concertgebouw in Amsterdam en bracht dit werk integraal uit op een cd die in de pers alom geprezen werd. Tijd: 20.15 - 22.00 uur, Prijs: € 12,50. Pashouders: € 10,- en in de voorverkoop € 1,- korting. Kaarten zijn te koop in de bibliotheek, of online via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.