Bijgewerkt: 8 mei 2024

Update stand van zaken met het skatepark Legmeerdijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-12-2023

Dit project heeft onze volle aandacht, maar kent een aantal vertragingen. Recent hebben wij besloten om het skatepark goed vast te leggen in het bestemmingsplan door het huidige bestemmingsplan aan te passen. Op grond van het huidige bestemmingsplan gingen wij ervan uit dat de aanleg van het skatepark als ondergeschikte speelvoorziening mogelijk was binnen de bestemming groen.

Er ligt echter ook een trapveldje binnen die bestemming wat ook een speelvoorziening is. Vanwege de verhouding van de speelvoorzieningen in relatie tot het groen, vinden we een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Om die reden wordt nog niet gestart met realisatie maar wordt eerst een wijziging van het bestemmingsplan in gang gezet.



In het bestemmingsplan hebben we ook meteen de openingstijden van het skatepark vastgelegd: namelijk van 8 tot 22 uur. Verder is een geluidsscherm voorzien tussen een gedeelte van de Legmeerdijk en de skatevoorziening. Het gaat om een scherm van ongeveer 40 meter gerekend vanaf het begin van het talud aan de noordzijde.

In 2022 is via www.denkmee.amstelveen.nl  voor een ontwerp van het skatepark gekozen. Dit ontwerp is nader uitgewerkt en ingepast in de beschikbare ruimte. De verharding van de skatebaan is ongeveer 1200 m². Met een groen talud en omliggende inrichting van het terrein is het skatepark ongeveer 1500 m² groot.

Wij hebben op 12 december 2023 besloten om het ontwerpbestemmingsplan Skatepark Legmeerdijk ter inzage te leggen. We informeren o.a. de drie skaters die dit initiatief hebben aangedragen, hun werkgroep en omwonenden hierover. Na de ter inzage legging bieden wij u het bestemmingsplan ter besluitvorming aan. Indien er geen beroep wordt ingediend, kan het gewijzigde bestemmingplan op zijn vroegst medio juli 2024 onherroepelijk worden.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2022)

Ontwerp nr. 2 van het nieuwe skatepark in Amstelveen aan de Legmeerdijk-Schweitzerlaan

Ook de vele omwonenden waren niet tevreden met de gang van zaken en begonnen een bezwaarprocedure tegen de bouw van de skatebaan. Bezwaarschrift kunt U hier indienen. In het gemaakte plan staat bijvoorbeeld er is geen toilet, zijn er geen prullenbakken en bovendien zijn er in Amstelveen al drie skateparken: één bij Onderuit aan de Max Havelaarlaan 431, één aan de Burgemeester Haspelslaan en één in Waardhuizen, over de meer dan 200.00 euro kosten maar niet eens te spreken. Google eens op: overlast skatepark. Dit geeft een duidelijk zicht op alle problemen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.