Bijgewerkt: 17 augustus 2022

Ursula von der Leyen over het overlijden van David Sassoli voorzitter van het Europees Parlement

Nieuws -> Informatief

Bron: Europese Commissie
11-01-2022

Ursula von der Leyen voorzitter van de Europese Commissie: 'È un giorno triste per l'Europa. Oggi la nostra Unione perde un convinto europeista, un sincero democratico, e un uomo buono.' (Het is een trieste dag voor Europa. Vandaag verliest onze Unie een overtuigd pro-Europeaan, een oprecht democraat en een goed mens.)'

Foto Amstelveen
(Foto © EU/Christophe Licoppe - 2021)

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie


Vandaag is een trieste dag voor Europa. Onze Unie verliest een hartstochtelijk Europeaan, een oprecht democraat en een goed mens. David Sassoli was een man met een diep geloof en sterke overtuigingen. Iedereen hield van zijn glimlach en zijn vriendelijkheid, maar hij wist ook te vechten voor waar hij in geloofde. In 1989 was hij in Berlijn, tussen de jonge Europeanen, toen de Muur viel. En sindsdien staat hij aan de kant van de democratie en van een verenigd Europa. In de meer dan tien jaar dat hij lid was van het Europees Parlement, verdedigde hij voortdurend onze Unie en haar waarden. Maar hij vond ook dat Europa naar meer moest streven. Hij wilde dat Europa meer verenigd zou zijn, dichter bij de burgers zou staan en trouw zou zijn aan onze waarden. Dat is zijn nalatenschap.

Foto Amstelveen
(Foto Philippe Buissin / © European Union 2020)

David Maria Sassoli (1956) was een Italiaans journalist, televisiepresentator en politicus, voorzitter van het Europees Parlement van 3 juli 2019 tot aan zijn dood op 11 januari 2022


En dat is hoe ik hem zal herinneren. Als een voorvechter van rechtvaardigheid en solidariteit, en als een dierbare vriend. Mijn gedachten zijn bij zijn vrouw, Alessandra, zijn kinderen, Giulio en Livia, en al zijn vrienden.

Un uomo che ha lottato per la giustizia e la solidarietà, e un buon amico. I miei pensieri vanno alla moglie, Alessandra, ai figli Giulio e Livia, e a tutti i suoi amici. (Een man die vocht voor rechtvaardigheid en solidariteit, en een goede vriend. Mijn gedachten zijn bij zijn vrouw, Alessandra, zijn kinderen Giulio en Livia, en al zijn vrienden.)'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.