Bijgewerkt: 27 juni 2022

Uw eigen huis laten bouwen in Amstelveen?

Nieuws -> Gemeente

Bron: Jelk Kruk, CPO Aanjaagteam
20-10-2011

Iedereen kan straks zijn eigen huis laten bouwen in Amstelveen. De gemeente biedt een deel van de locatie Middenwaard eerst aan voor het (Collectief) Particulier Opdrachtgeverschap. Dit betekent, dat u zelf uw woning kan laten bouwen op basis van uw eigen wensen en budget. De bijeenkomst voor geïnteresseerden hiervoor is op 8 november 2011 in het Raadhuis van Amstelveen om 19.30 uur.

Zonder tussenpartijen wordt de woning een stuk goedkoper. Door het samen te doen bespaart u ook nog flink. Bepaal zelf kavelgrens, woonoppervlakte, hoeveelheid kamers etc. Van eventueel collectief programma of voorzieningen deelt u de kosten met uw nieuwe buren: een zwembad, zorg, tuin, logeerkamer, warmtepomp of helemaal niets. De gemeente Amstelveen helpt u deze avond op weg

Middenwaard Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Middenwaard in Amstelveen is het dijklichaam tussen de Groenelaan en de wijk Waardhuizen, waar de mensen straks hun eigen huis kunnen laten bouwen


U kunt uw plaatsen reserveren door u aan te melden via e-mail info@bouweninamstelveen.nl U kunt ons ook vooraf uw eerste vragen e-mailen. Niet alleen mensen die geïnteresseerd zijn in collectief (samen) bouwen zijn welkom.

Ook de mensen die interesse hebben in bouwen op een eigen kavel zijn welkom. Ook geïnteresseerden in een individuele kavel zijn welkom. Adres: Raadhuis Gemeente Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 1182 JR Amstelveen. Tijd: 8 november 2011, 19.30 - 21.00 uur. Bouwen in Amstelveen wordt georganiseerd door het CPO Aanjaagteam

CPO Aanjaagteam?

Het CPO Aanjaagteam, een initiatief van MarketMatchers en Van Diepen Bureau voor Collectief Opdrachtgeverschap, kan u een stap verder helpen. Hun team opereert door het hele land en heeft brede ervaring in het ondersteunen en uitvoeren van CPO projecten.

CPO is een afkorting voor 'Collectief Particulier Opdrachtgeverschap'. Dit is het samen met anderen ontwikkelen van je eigen woning. De uiteindelijke bewoner van een nieuwe woning komt normaal vaak pas aan het eind van het ontwikkelingsproces in zicht.

Particulier (Collectief) Opdrachtgeverschap garandeert directe invloed aan de uiteindelijke gebruiker. Hierbij is niet winstmaximalisatie het uitgangspunt, maar het creëren van een fijne woning in een prettige leefomgeving naar eigen programma van eisen. Het idee is, dat dit leidt tot sociaal en fysiek duurzamere woonvormen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.