Bijgewerkt: 2 maart 2024

VU-studenten beginnen organisatie ter bevordering van mensenrechten

Nieuws -> Informatief

Bron: SRW
01-04-2015

Op 1 april 2015 heeft een nieuwe organisatie van VU-studenten zich gepresenteerd in de Ad Valvas, het onafhankelijke platform van de VU. Deze studenten hebben zich verenigd onder de naam Studenten voor Rechtvaardigheid in de Wereld (SRW). De SRW is een organisatie die wereldwijde rechtvaardigheid wil bereiken door het verspreiden van informatie over mensenrechtenschendingen, het bevorderen van het debat hierover en het voeren van acties. De SRW bestaat uit VU-studenten en richten zich voornamelijk op de VU, maar iedereen is natuurlijk welkom.

Foto Amstelveen
(Bron SRW - 2015)

De SRW is een organisatie die wereldwijde rechtvaardigheid wil bereiken door het verspreiden van informatie over mensenrechtenschendingen, het bevorderen van het debat hierover en het voeren van acties


De SRW richt zich op landen die structureel mensenrechten schenden, met name de landen die zich schuldig maken aan grootschalige onderdrukking van minderheden en illegitiem moorden uitvoeren, faciliteren of toestaan. Hierin probeert de SRW een aanvulling te zijn voor de reeds actieve SRP, die met name fungeert als VU-tak van de zogenaamde BDS-beweging. Voor de SRW is de focus op slechts één land – in dit geval Israël – onvoldoende om rechtvaardigheid in die regio te bevorderen. “Er zijn zoveel landen die daar uiteenlopende belangen hebben. Zowel politiek als financieel”.

Inmiddels is er een zeskoppig bestuur, dat zich bezighoudt met het uitbouwen van de SRW en het opzetten van debatten en actie. Voorzitter is Mokthar Masri, een student politicologie. Over enkele weken verwacht de SRW de eerste activiteit, of actie te presenteren. Op hun Facebookpagina worden nu al regelmatig relevante artikelen gedeeld en kunnen de doelstellingen van de organisatie bekeken worden. Geïnteresseerden kunnen met vragen, of opmerkingen, maar ook mensen die zich graag voor de organisatie willen inzetten, kunnen ook terecht op e-mail rechtvaardigheidVU@gmail.com. De Facebookpagina is te vinden via: https://www.facebook.com/pages/Studenten-voor-Rechtvaardigheid-in-de-Wereld/840890642642465Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.