Bijgewerkt: 15 april 2024

VVD-PvdA-CDA coalitie in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-03-2006

VVD, PvdA en CDA hebben gisterenavond (13 maart 2006) bekend gemaakt dat zij een coalitie willen vormen. Ze gaan aan de slag met een collegeakkoord. Wie de nieuwe wethouders worden is nog niet bekend.

Tijdens een eerste openbare bijeenkomst van de gemeenteraad is in Amstelveen de vorming van een nieuw college van B en W gestart. Na een korte inventariserende ronde, werd al snel duidelijk dat er een basis ligt voor een nieuw college.Hans Bulsing (VVD) deed de mededeling dat er afgelopen weekend een concept-overeenkomst is gesloten tussen VVD, PvdA en CDA.


De politieke partijen die hierbuiten vallen, reageerden wisselend. De nieuwkomers Christen Unie en de Ouderen Combinatie Amstelveen hebben van de informatie kennisgenomen; Groenlinks, BBA en D66 wilden graag weten op welke inhoudelijke punten de partijen elkaar gevonden hebben. En in hoeverre zij nog kunnen meepraten over de inhoud van het te vormen akkoord.


De initiatiefnemers meldden dat deze punten in hoofdlijnen zijn terug te vinden in de stukken welke in de vergadering zijn uitgereikt (link volgt nog deze ochtend naar de betreffende stukken). De komende twee weken zullen de drie partijen in beslotenheid de concept-overeenkomst nader uitwerken tot een politieke agenda voor de komende vier jaar.


Naar verwachting zal op 27 maart de nieuwe coalitie in een openbare bijeenkomst de politieke agenda presenteren. Tevens zullen dan de kandidaat wethouders bekend worden gemaakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.