Bijgewerkt: 15 juni 2024

VVD-plan recreatieplas onzinnig

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
14-05-2008

De VVD-plannen voor een nieuwe recreatieplas in de Bovenkerkerpolder zijn volstrekt kansloos. Dat zegt Kees van Tilburg, voorzitter van Beschermers Amstelland, een organisatie van boeren en burgers met als doel het agrarische en natuurlijke karakter te behouden van Amstelland, waarvan ook de Bovenkerkerpolder onderdeel is.

De VVD herinnerde afgelopen week aan haar motie uit 2006 met het verzoek tot aanleg van een 'Polderbeach' mét plas voor zwemmen en spelen. De provincie bekijkt nu de mogelijkheden voor inpassing in het project Amstelgroen. „Over dit plan is niet goed nagedacht," zegt Van Tilburg. „Het is volstrekt onzinnig. Maar ja de raad heeft enkele jaren geleden lichtzinnig die motie aangenomen en ambtenaren moeten er wat mee."

Van Tilburg Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Voorzitter van de Stichting Beschermers Amstelland, Kees van Tilburg op de eerste Amstellanddag in 2007


„Nu de golfbaan niet doorgaat zoekt de VVD kennelijk een mogelijkheid om toch haar gerief te halen," vervolgt Van Tilburg. „Maar het idee staat haaks op alle beleidsvoornemens die ervoor de Bovenkerkerpolder bestaan. De bedoeling is dat er ruimte komt voor extensieve recreatie in de vorm van wandelen, varen en fietsen.

Zwemmen kunnen de liefhebbers in de Ouderkerkerplas. Is er trouwens al eens bij buurgemeente Ouder-Amstel als beheerder van de Ouderkerkerplas geïnformeerd hoeveel miljoenen het kost om zo'n recreatiepias in te richten?" Van Tilburg wijst erop dat de polder in zijn huidige vorm een van de weinige gebieden is in Nederland waar de aantallen weidevogels de afgelopen jaren op peil gebleven zijn.

Van Tilburg tekent nog geen protest aan. „Wij wachten af. Dit plan maakt weinig kans en als het er toch komt, wat ik niet verwacht, dan komen ze ons alsnog op hun weg tegen."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.