Bijgewerkt: 24 maart 2023

VVD pleit voor meer digitalisering

Nieuws -> Gemeente

Bron: VVD-Amstelveen
17-02-2009

De fractie van de VVD-Amstelveen is van mening, dat de gemeente Amstelveen veel meer informatie, die relevant is voor de burgers, moet digitaliseren. Zo zouden de inwoners van Amstelveen zich gratis moeten kunnen abonneren op vergunningaanvragen in hun directe omgeving.

Bijvoorbeeld voor de sloop van gebouwen, het kappen van bomen, of voor de bouw van een dakuitbouw. Ook toekenningen en afwijzingen van vergunningen, wijzigingen van bestemmingsplannen en aanvragen voor ontheffingen zouden automatisch en gratis via de mail bij de inwoners van Amstelveen binnen moeten kunnen komen. Het gratis abonnement werkt met postcodes en is al gerealiseerd in Amsterdam, o.a. in het stadsdeel Slotervaart.

Toetsenbord Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een alfanumeriek toetsenbord van een computer is een digitaal invoerapparaat, het stamt af van het mechanische schrijfmachine toetsenbord systeem


De VVD denkt dat deze vorm van informatievoorziening ook voor Amstelveen een enorme verbetering zal zijn. Op dit moment worden dergelijke berichten slechts geplaatst in de weekadvertentie in het Amstelveens Weekblad en op de site van de gemeente. Echter, daar moet iedereen maar zelf op zoek naar relevante informatie. Het gevolg is, dat men het risico loopt om informatie te missen, waardoor bezwaar maken misschien niet meer mogelijk is.

De VVD heeft nog meer voorstellen voor verbetering van de informatievoorziening. Het zou voor de inwoners van Amstelveen ook mogelijk moeten zijn om zich per doelgroep te abonneren op een elektronische nieuwsbrief, waarin per onderwerp de belangrijkste raadsbesluiten worden doorgegeven.

Een voorbeeld hiervan is een elektronische nieuwsbrief met relevante besluitvorming voor ondernemers. Kortom, de VVD pleit voor voortschrijdende digitalisering van de dienstverlening van de gemeente Amstelveen.

Heleen Enschedé- Philippart Raadslid VVD AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.