Bijgewerkt: 6 december 2022

VVD wil duidelijke straatnamen in Uilenstede

Nieuws -> Gemeente

Bron: VVD Amstelveen
23-02-2009

Schriftelijke vragen ex. artikel 33 betreffende straatnamen voor Uilenstede

Onlangs heeft het College het Plan van Eisen voor de nieuwbouwplannen in de studentenwijk Uilenstede gepresenteerd. Hierbij gaat een groot gedeelte van de wijk op de schop. Dit is natuurlijk ook een goed moment om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Een van de grootste problemen is de bereikbaarheid. De VVD Amstelveen vindt dat hier dan ook op moet worden ingezet bij de verdere uitvoering.

Uilenstede Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2008)

Routekaart PvE Uilenstede-Oost


In Uilenstede staan namelijk tientallen gebouwen. Daarnaast kent het veel pleinen, fietspaden, en straten. Het hele gebied draagt echter maar één straatnaam: Uilenstede. Hierdoor is het lastig om de weg te vinden. Sommige mensen die voor het eerst Uilenstede bezoeken vinden het een doolhof.

Voor de bewoners is het lastig om uit te leggen in welk gebouw en welk gedeelte van Uilenstede hun wooneenheid zich bevindt. Ook komt regelmatig ter sprake dat hulpdiensten zoals ambulance en brandweer een specifiek gebouw, studentenkamer of eenheid maar moeilijk kunnen vinden (zie ook: Uilenstedenieuws). De onoverzichtelijke situatie wordt ook veroorzaakt omdat de namen van de flatgebouwen slecht zijn aangegeven.

Ponjee Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Tom Ponjee raadslid voor de VVD-Amstelveen, lid ruimte, wonen en natuur en A9


De VVD Amstelveen wil het college van B&W verzoeken om Uilenstede onder te verdelen in meerdere straten. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld verschillende uilennamen, zoals de Sneeuwuil, Bosuil of Velduil. Daarnaast zullen wij het College verzoeken om samen met de verhuurder DUWO de benaming van de flatgebouwen te verbeteren. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden om de namen van de gebouwen zichtbaar en duidelijk leesbaar aan de gevel te bevestigen.

In onderstaande plankaart staat als voorbeeld ingetekend hoe de vernieuwde benaming van Uilenstede er uit zou kunnen zien. Uiteraard dient definitieve benaming van straten en gebouwen in samenspraak met de bewoners, VBU en DUWO plaats te vinden.

De VVD wil het College dus de volgende vragen stellen:

  1. Bent u bereid de mogelijkheid en wenselijkheid te onderzoeken om Uilenstede onder te verdelen in meerdere straatnamen?

  2. Bent u bereid om samen met verhuurder DUWO de benaming van (flat)gebouwen te verbeteren?


Met vriendelijke groet,

Tom Ponjee

Raadslid VVD Amstelveen

22 februari 2009Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.