Bijgewerkt: 21 juli 2024

Vaarwel, Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amsterdam
19-09-2017

Op maandag 18 september 2017 heeft burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan (1955) zijn afscheidsbrief gepubliceerd:

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amsterdam - 2014)

Eberhard Edzard van der Laan (1955) politicus en voormalig advocaat en sinds juli 2010 burgemeester van Amsterdam. Hij is lid van de Partij van de Arbeid (PvdA) en was van 14 november 2008 tot 23 februari 2010 minister voor Wonen, Wijken en Integratie in het kabinet-Balkenende IV. Eerder was hij lid van de gemeenteraad van Amsterdam


'Lieve Amsterdammers,

In januari schreef ik u, dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw burgemeester hoopte te blijven. De afgelopen acht maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen. Aan dit poosje komt nu een einde. Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht, dat zij mij niet verder kunnen behandelen.

Ik heb mij bij commissaris van de Koning Remkes ziek gemeld. Mijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door loco- burgemeester Kajsa Ollongren. Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen zeven jaren van u heb gekregen.

Zorg goed voor onze stad en voor elkaar.


Vaarwel,


Foto Amstelveen

Eberhard van der Laan'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.