Bijgewerkt: 25 juni 2022

Vader's Actieve Acoustische Genoegen in Nieuw Vredeveld

Nieuws -> Informatief

Bron: VAAG / Amstelveenweb
27-09-2009

Op zondagmiddag 27 september 2009 gaf het duo van Chiel Hessel en Ruud de Jonker een concert in het Zorgcentrum Nieuw Vredeveld in Amstelveen.

Eind 1979 startte V.A.A.G. dus het trio 'Vader's Actieve Acoustische Genoegen' met Chiel Hessel, Ruud de Jonker en Cor van Sliedregt. Zes jaar na de start gingen Ruud en Chiel met z'n tweeën verder. De VAAG-hobby bleef dus overeind.

Ruud en Chiel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Chiel Hessel met zijn mandoline en Ruud de Jonker op accordeon op het podium van zorgcentrum van Nieuw Vredeveld


Ruud en Chiel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De bewoners van Nieuw Vredeveld zingen gezellig mee met het duo


Repertoire en stijl van dit duo zijn niet in één woord te vangen. Bij V.A.A.G. zijn folk-, country- en blues invloeden in zowel hun vocale als instrumentale muziek onmiskenbaar.

Ruud en Chiel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het oud-Nederlands repertoire vonden de bewoners het leukste


Nieuw-Vredeveld  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het gebouw van Nieuw Vredeveld is een woonzorgcentrum in Amstelveen aan de Rembrandtweg 428, dat woonruimte en zorg biedt aan 80 bewoners in het hoofdgebouw en aan 70 bewoners in de aanleunwoningen


Maar zodra bijvoorbeeld uit de autoharp meer wordt gehaald dan er ogenschijnlijk in zit (ook in combinatie met gitaar of mandoline) klinkt uit dit prachtige instrument ragtime, oud Ierse (O'Carolan), Portugese en Zuid-Amerikaanse muziek. Dit alles naast divers (oud-) Nederlands repertoire.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.