Bijgewerkt: 4 juli 2022

Valse e-mails DigiD

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
28-07-2012

De Belastingdienst en DigiD waarschuwen voor valse e-mails. De afzender van de e-mails doet zich voor als de Belastingdienst. Heeft u een valse e-mail ontvangen? Stuur deze dan door naar info@digid.nl . Verwijder de e-mail daarna meteen en klik niet op de links!

In de e-mails staat, dat u een belastingteruggave kunt krijgen. Vervolgens wordt u gevraagd om op een link met het DigiD logo te klikken. Deze link komt niet uit op de echte DigiD website, maar op een valse internetsite, waar wordt gevraagd naar uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. 

Kreymborg Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Screenshot van de echte DigiD website


Indien u toch op de link in de e-mail heeft geklikt en uw DigiD heeft ingevoerd op deze valse internetsite, dan moet u uw DigiD opheffen en een nieuwe DigiD aanvragen via www.digid.nl. Neem ook contact op met de DigiD helpdesk. Op https://www.digid.nl/veiligheid/ leest u, waaraan u de echte DigiD site kunt herkennen.

DigiD?

DigiD (uitgesproken als die-gie-dee) afkorting van Digitale Identiteit is de naam van een systeem, waarmee Nederlandse overheden op internet iemands identiteit kunnen verifiëren, een soort digitaal paspoort voor overheidinstanties.

DigiD is in 2003 gelanceerd onder de naam Nieuwe Authenticatie Voorziening (NAV) en werd ook wel Burgerpin genoemd. Op 5 oktober 2004 werd de naam gewijzigd in DigiD.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.