Bijgewerkt: 3 december 2021

Vanaf 1 juli 2014 staat de VakantieBieb voor iedereen online

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
02-07-2014

Zomerlezen met de VakantieBieb is gratis voor leden én niet-leden van de Bibliotheek. De Bibliotheek geeft deze zomer weer een cadeautje weg: de VakantieBieb-app. Vanaf 1 juli 2014 staat de VakantieBieb voor iedereen online. De VakantieBieb biedt een leuk leespakket voor het hele gezin met romans, thrillers, kinderboeken, tijdschriften, reis- en taalgidsen en een medisch naslagwerk. De ideale vakantiemix.

Voor jongere kinderen is er bijvoorbeeld Zwaarden en zweefmolens: de piraten van hiernaast van Reggie Naus en Hup Fien! van Harmen van Straaten, voor oudere kinderen Het leven van een loser van Jeff Kinney en De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas. Bestsellerschrijvers als Herman Koch, Saskia Noort en Nicci French staan erbij net als Stephen King. Of het meeslepende Toen ik je zag van Isa Hoes. Qua tijdschriften is er voor mannen en vrouwen: WK-editie van Hard Gras, Libelle, Flair, Panorama en Fashionata. Inspiratie én de juiste woorden en zinnen zijn te vinden in de reis- en taalgidsjes. 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Digitale boekenplank voor e-books op een tablet


E-books lezen zonder internet

De app is gratis te downloaden op een tablet, of smartphone via de App Store, of Google Play Store. De gekozen boeken komen in uw boekenkast te staan. Na het downloaden is geen internetverbinding meer nodig voor het lezen van de e-books. Overal lezen, ideaal voor de vakantie, of voor onderweg.

‘Bibliotheken zijn ervoor om mensen te inspireren met lezen en leren, ook digitaal. Er is dit jaar voor de VakantieBieb een écht vakantiepakket voor het hele gezin samengesteld. Laagdrempelig, makkelijk en voor elk wat wils’, aldus hoofd communicatie Victor van Honk van de Bibliotheek Amstelland. 

Stichting Bibliotheek.nl (BNL) ontwikkelt in opdracht van het ministerie van OCW en in nauwe samenwerking met de openbare bibliotheken de digitale bibliotheek. De VakantieBieb en de LuisterBieb zijn twee speciale apps, die naast e-books ook deel uitmaken van het pakket aan digitale diensten, dat zij aan openbare bibliotheken beschikbaar stelt. De LuisterBieb laat kinderen en volwassenen ontdekken hoe leuk en makkelijk een boek luisteren is.

Bibliotheekleden kunnen e-books van de Bibliotheek lezen via het e-bookplatform. Daarop zijn meer dan 5.000 titels beschikbaar. De nieuwste versie van de VakantieBieb is vanaf 1 juli beschikbaar in de App Store, of Google Play Store t/m 31 augustus 2014. Bekijk alle titels in de VakantieBiebAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS