Bijgewerkt: 12 augustus 2022

Vanaf 2022 is de subsidie Energiebesparing uitgebreid in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-12-2021

De subsidie Energiebesparing is vanaf 1 januari 2022 uitgebreid met extra energiebesparende mogelijkheden en is vastgesteld door het College B en W Amstelveen. In 2021 is er tot nu toe door meer dan 350 inwoners gebruik gemaakt van de regeling. Met de nieuwe aanpassing krijgen Amstelveners nu nog meer ondersteuning bij het verduurzamen van de woning. Er kan subsidie worden aangevraagd bij de uitvoer van verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Duurzaamheid is door de gestegen energieprijzen nog nooit zo actueel geweest. We horen van steeds meer huiseigenaren en huurders dat ze energie willen besparen. Gemeente Amstelveen wil met de subsidie Energiebesparing inwoners ondersteunen. De vernieuwde regeling is komend jaar uitgebreid met o.a. dakisolatie. We hopen dat veel Amstelveners gebruiken gaan maken van de regeling. Zo worden de woningen in Amstelveen energiezuiniger en de maatregelen dragen bij aan meer wooncomfort.'

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid


De subsidies zijn gericht op huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Er zijn bijvoorbeeld subsidies voor:

-Isoleren van de woning met: HR++, triple glas en vacuümglas, dakisolatie en isolatie d.m.v. voorzetwand, ventileren van de woning met balansventilatie. Opslag en gebruik duurzame energie met een huisaccu voor (tijdelijke) opslag van zelf opgewekte elektriciteit. Duurzaam verwarmen en koelen met o.a.:  Een warmtepompsysteem; Een zonneboilersysteem; Douche Warmte Terug Winning; Lage temperatuurverwarming convectoren. Overige maatregelen, zoals subsidie voor koken op inductie en PVT-zonnepanelen (voor stroom en warmte).

Er is voor 2022 € 220.000 beschikbaar gesteld om inwoners te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Naast deze financiële ondersteuning worden er volgend jaar door de gemeente verschillende collectieve inkoopacties georganiseerd die aansluiten bij de verschillende subsidies. De lokale regeling is aanvullend op de landelijke subsidieregeling voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen.

Eigenaren die in een monument wonen kunnen een aanvullende subsidie krijgen voor het verduurzamen van de woning. Deze aanvulling is wenselijk omdat het verduurzamen van een monument over het algemeen meer aandacht en geld vraagt. De complete regeling en voorwaarden zijn in januari te vinden op https://www.amstelveen.nl/regelen-aanvragen/publicatie/subsidies .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.