Bijgewerkt: 26 april 2024

Vanaf september is betaald parkeren in Kostverloren Noord-Oost

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-04-2023

De gemeente Amstelveen voert in september 2023 in Kostverloren Noord-Oost betaald parkeren met vergunning in. Invoering van betaald parkeren heeft als doel de leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid in Amstelveense wijken te waarborgen.

Uit parkeerdrukmetingen is gebleken dat de parkeerdruk in Kostverloren Noord-Oost dusdanig hoog is dat er betaald parkeren ingevoerd kan worden. De parkeerdruk voldoet aan het beleid dat door de gemeenteraad is vastgesteld voor de invoering van betaald parkeren. 'Wij ontvangen regelmatig meldingen van inwoners over de parkeerdruk in dit gebied. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als automobilisten rondjes rijden door woonwijken op zoek naar een parkeerplek. We voeren in steeds meer gebieden betaald parkeren in, zodat er genoeg parkeergelegenheid is voor Amstelveners om te kunnen parkeren in de eigen straat en voor hun bezoek' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Parkeren.



Parkeerdruk. Om betaald parkeren in te kunnen voeren, moet de parkeerdruk minimaal 85% zijn in een gebied van minimaal 40.000 m². In een aantal straten in Kostverloren Noord-Oost is de parkeerdruk lager dan dit percentage, maar deze straten worden wel meegenomen om te voorkomen dat door de olievlekwerking de parkeerdruk ook hier onacceptabel wordt.

Bezoekersvergunning. Voor automobilisten zonder parkeervergunning gaat een maximale parkeerduur gelden van 2 uur. Bewoners kunnen een bezoekersvergunning aanvragen voor hun bezoek, zodat zij voor een langere periode en tegen een gereduceerd tarief kunnen parkeren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.