Bijgewerkt: 19 april 2024

Vandaag sneeuwjacht en snijdend koud in Nederland

Nieuws -> Weer

Bron: KNMI/Amstelveenweb
07-02-2021

WEERALARM!! Vandaag is er voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht voor sneeuw in combinatie met veel wind. Bovendien is het snijdend koud. Van het zuiden uit neemt de sneeuw af – meldt het KNMI op zondag 7 februari 2021.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De foto is op zondagochtend 7 februari 2021 gemaakt in Amstelveen. De temperatuur was om 10 uur 30 -3,4⁰ C en de windsnelheid 4,2 Beaufort. De schaal van Beaufort is een empirische maat die de windsnelheid relateert aan de waargenomen omstandigheden op zee of aan land


Op veel plaatsen sneeuwt het vandaag licht, maar vanuit het zuiden neemt de sneeuw gedurende de dag af. Er kan nog 1-5 cm sneeuw bij vallen, het meest in het noorden. In het zuiden van Limburg is vanochtend gladheid door ijzel mogelijk. Door de stevige oostenwind is er sprake van een sneeuwjacht. Hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht, soms minder dan 500 m, en is het voor het gevoel snijdend koud.

In de noordelijke kustgebieden en boven het IJsselmeer komen zondag bovendien zware windstoten voor van 90 km/u. Hiervoor is code geel van kracht. Langs de Wadden kan een storm, 9 Bft, komen te staan.


Update 8 januari 2021 8 uur 30:

Code oranje voor sneeuwjacht, ijsplaten en grootschalige gladheid door sneeuw. Tot maandag 12:00 geldt voor het hele land code oranje. In de zuidelijke helft van het land vanwege grootschalige gladheid door gevallen sneeuw en ijsplaten.

Foto Amstelveen
(Bron KNMI - 2021)In de noordelijke helft van het land ook vanwege sneeuwjacht, hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de stuifsneeuw slecht, soms minder dan 500 meter. Daarnaast is het voor het gevoel snijdend koud, gevoelstemperatuur tussen -10 en -15 graden. Vanaf maandagmiddag 12:00 zal nog wel een code geel gelden voor gladheid door sneeuwresten.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.