Bijgewerkt: 16 augustus 2022

Vedanta weekend in het Shiva Yoga Center in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Jessica Bisoen
13-06-2014

Op vrijdagavond 27 juni 2014 start een bijzonder evenement in het Amstelveense Shiva Yoga Center. Tot en met zondag zal daar de beroemde Amerikaanse autoriteit op het gebied van Vedanta, James Swartz, een aantal lezingen geven over de eerste hoofdstukken van de Bhagavad Gita.

Geïnteresseerden kunnen een programma aanvragen door een e-mail te sturen naar info@shivayogacenter.nl , of bellen naar 06-20156515. Meer informatie staat op www.shivayogacenter.nl

Foto Amstelveen
(Bron James Swartz - 2014)

James Swartz


Vedanta?

Vedanta (Sanskriet वेदान्त, Vedānta uitgesproken als [/ˈʋeː.dαːn.tə/]?), letterlijk: het eind van de Vedas, het 'wetenseind', is de oorspronkelijke tak van Hindoe-filosofie en wordt naast Samkhya gezien als de belangrijkste, omdat alle andere erop steunen. Deze filosofie is gericht op het kennen van de essentie, of het culminatiepunt van de originele Veda.

Een voorbeeld van de hierbij horende praxis is de jnana yoga. Doel van de Vedanta is iemand zo gericht mogelijk naar verlichting te begeleiden. En dat gebeurt door middel van zowel kennis als eigen ervaring. Het is een van de zes orthodoxe scholen van de Hindoe filosofie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.