Bijgewerkt: 5 juni 2023

Veel belangstelling voor bezichtiging woontoren Biesbosch 225 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-11-2022

Een groot aantal raadsleden toonde interesse voor het bekijken van woontoren '225' op de plek van het voormalige kantoorgebouw aan Biesbosch 225 in Amstelveen. Op woensdag 30 november 2022 stelde een drietal enthousiaste bewoners hun deuren open namens ontwikkelaar Foruminvest en de gemeente. Zo kon het gemeentebestuur kennisnemen van de opgeleverde appartementen en de duurzame voorzieningen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Bewoner Kasper Hoekzema in zijn appartement van 49m² te midden van wethouder Floor Gordon, architect René Metzelaar, raadsleden en Bob van de Geer van Foruminvest

Verlaagde parkeernorm. Floor Gordon (D66) wethouder Ruimtelijke Ordening: 'Binnen vier jaar is op de plek van een oud kantoorgebouw een duurzame woontoren gerealiseerd met 276 huurappartementen, waarvan 81% in de midden huur (huren rond 1000 euro). Dankzij de citydeal deelauto’s konden wij de parkeernorm omlaag brengen van 1,4 naar 0,7 auto’s per huishouden.' Ontwikkelaar Foruminvest stelt 10 elektrische deelauto’s ter beschikking aan bewoners om zo minder verplichte parkeerplaatsen te hoeven maken. Onder het pand is met de hulp van duikers op ingenieuze wijze een parkeergarage van drie lagen gebouwd.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Een aantal raadsleden, een vertegenwoordiging van Foruminvest en projectleider Gertie Stienen van de gemeente (3de van links) poseren samen met wethouder Floor Gordon en Aerjen Koeneman van Foruminvest voor het nieuwe pand aan Biesbosch 225

Aerjen Koeneman directeur van Foruminvest: 'Dat kostte ons een jaar bouwen en zo’n 10 miljoen euro. We zien dat er ondanks de verlaagde parkeernorm meer dan een parkeerlaag leeg staat. We denken dat dat komt doordat er voornamelijk jongeren en starters wonen die geen auto hebben en ook de nabijheid van goed openbaar vervoer speelt een rol. Dat geven we graag mee aan het gemeentebestuur.' Onder het gebouw zijn 550 fietsplekken. De 10 deelauto’s kunnen inmiddels ook door buurtbewoners worden gebruikt via MyWheels.

Community app. Er waren maar liefst 8.400 aanmeldingen voor de 276 instapklare appartementen met vloeren, gestucte wanden en keuken met apparatuur. De benodigde energie wordt opgewekt door warmte- en koudeopslag. De inschatting is dat zo’n 30% van de bewoners uit Amstelveen afkomstig is. Zij maken allen gebruik van een community app waardoor er goed onderling sociaal contact is. Op drukke tijdstippen zijn er huismeesters die hand- en spandiensten verrichten.

Snel gerealiseerd. Volgens Floor Gordon is het vrij uniek dat het gebouw binnen vier jaar is opgeleverd. 'Van meet af aan was helder wat beide partijen voor ogen hadden. Daarnaast heeft de ontwikkelaar goed contact met de buurt onderhouden op het moment dat de eerste plannen aan de gemeenteraad zijn gepresenteerd.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.