Bijgewerkt: 11 april 2021

Veel belangstelling voor open dagen 2017 van Panta Rhei

Nieuws -> Informatief

Bron: Sg Panta Rhei Amstelveen
08-02-2017

De Amstelveense scholengemeenschap Panta Rhei hield op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 de jaarlijkse open dagen. In de bovenbouw werden de beroepsgerichte examenprogramma’s gepresenteerd. De 8ste-groepers en hun ouders kregen informatie over de twee nieuwe profielklassen in de onderbouw: de game en technologieklas en de kookklas. Net als in de reeds bestaande expressieklas en sportklas, krijgen leerlingen in deze klassen extra les op het gebied van hun belangstelling. Bij de vakken in de onderbouw waren heerlijk geurende pizzabroodjes, biologieproefjes en een programmeerspelletje van Lego WeDo enkele aansprekende onderdelen.

Foto Amstelveen
(Foto Sg Panta Rhei - 2017)

Workshop drummen


Rijen stonden er voor de VR-experience in de aula, waar bezoekers op een VR-bril een film konden bekijken over een schooldag op Panta Rhei. Voor de 2de-jaars leerlingen en hun ouders waren deze open dagen een uitstekende gelegenheid om zich te oriënteren op de naderende keuze voor hun bovenbouwopleiding. De open dagen maakten zichtbaar, dat onderwijs van nu draait om ‘ervaren’ en ‘doen’. In het onderwijs van Panta Rhei en met name in de nieuwe beroepsgerichte programma’s in de bovenbouw is veel aandacht voor 21ste-eeuwse vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, ICT en kritisch denken. Dit contextrijke onderwijs bereidt de leerlingen goed voor op de arbeidsmarkt en de maatschappij en zorgt voor goede doorstroming naar het mbo.

Foto Amstelveen
(Foto Sg Panta Rhei - 2017)

Een nieuwe leerling maakt kennis met zijn ouders van het leerprogramma van de school


Op woensdag 15 februari 2017 is er nog een lesjesmiddag; inloop om 13.30 uur en start om 14.00 uur. De eerste inschrijvingsronde duurt voor alle leerlingen uit Amstelveen, Amsterdam en Amstelland t/m 10 maart. Vanaf maart is er een aantal inschrijfmiddagen. Meer informatie: http://www.sgpantarhei.nl/Groep_8Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.