Bijgewerkt: 24 juni 2024

Veel boetes uitgedeeld tijdens politiecontrole in Amsterdam

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
30-03-2012

4.000 euro aan boetes en ruim 15.000 euro achterstallige belasting

500 kilo vlees, 29 weggesleepte auto's en een bedrag van bijna 20.000 euro is onder meer het resultaat van een controle die werd uitgevoerd door de politie Amsterdam-Amstelland in samenwerking met de Belastingdienst op 29 maart 2012.

281 auto’s, motoren en vrachtauto’s zijn gistermiddag onderworpen aan een verkeerscontrole in Amsterdam Zuid-Oost. Dit resulteerde voor de politie in 42 boetes die zijn uitgedeeld. Er werd onder andere geschreven voor rijden zonder rijbewijs, gladde banden, of niet handsfree bellen. Daarnaast werd aan openstaande boetes nog een totaal bedrag geïnd van 4000 euro. Eén persoon had een gevangenisstraf openstaan van 40 dagen en zal deze nu gaan uitzitten.

De Belastingdienst inde een bedrag van € 15.500. Daarnaast werden 29 auto’s weggesleept van mensen die niet direct konden betalen. Achterin een busje, dat niet voorzien was van een koelinstallatie, werd 500 kilogram vlees in vuilniszakken aangetroffen afkomstig van een slachthuis. Dit is doorgegeven aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Reden van de Belastingdienst om de controles uit te voeren, is het innen van achterstallige belasting. De politie voert vaker dergelijke controles uit om gesignaleerden uit de anonimiteit te halen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.