Bijgewerkt: 28 juni 2022

Veel faillissementen in Nederland

Nieuws -> Informatief

Bron: CBS
16-07-2012

Er werden in juni 2012, 610 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Het aantal faillissementen was in het eerste halfjaar van 2012 uitzonderlijk hoog. In deze periode gingen ruim 3.760 bedrijven en instellingen failliet, een kwart meer dan in de eerste helft van 2011.

failliet Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Het faillissement, of bankroet is een vorm van beslag op het gehele vermogen van het failliet gegane bedrijf, of persoon ten behoeve van de gezamenlijke schuldeisers


Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren.

Voor een beter beeld van de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandgemiddelde van het aantal faillissementen. Het voortschrijdend driemaandgemiddelde kwam in juni uit op 628. Dit is ruim 10 hoger dan in mei. Zoeken naar overzichten van faillissementen en surseances per branche, regio en plaats, kunt u de gegevens op de website Faillissements dossier raadplegen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.