Bijgewerkt: 31 maart 2023

Veel lokaal talent tijdens het eerste Jazz in het Dorp evenement

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Sander Mager
04-08-2014

De organisatie van Jazz in het Dorp, het eerste Amstelveense jazzfestival, dat op zondag 24 augustus 2014 plaatsvindt in het Oude Dorp, zegt overweldigd te zijn door het aantal positieve reacties op de aankondiging van het evenement. Zowel lokale muzikanten, bands en gezelschappen, als lokale ondernemers dragen met veel plezier hun steentje bij om Jazz in het Dorp tot een succes te maken.

Het organisatieteam zal volgende week het volledige programma bekend maken. Nu al is duidelijk, dat van 12 uur ’s middags tot 9 uur ’s avonds op totaal vijf kleine podia in het Oude Dorp vrijwel alle verschillende jazzstijlen te horen zullen zijn. Sander Mager, voorzitter van het organisatieteam: ‘Jazz in het Dorp moet echt een festival voor en door Amstelveners zijn. We vinden het dan ook ontzettend leuk, dat we heel veel Amstelveense muzikanten, zangeressen, bands en gezelschappen een podium kunnen bieden. We hebben zelfs zoveel reacties gekregen, dat we mensen teleur hebben moeten stellen.’

Foto Amstelveen
Ook Amstelveense ondernemers zijn enthousiast over Jazz in het Dorp. Zo doen bijna alle horecazaken in het Oude Dorp mee en plaatsen die dag een buitenterras en vaak ook een buitenbar. Van de restaurants Aan de Poel tot Buenos Aires, op de hele Dorpsstraat en Stationsstraat zullen lekkere hapjes en drankjes te verkrijgen zijn.  Ook ondersteunen Amstelveense bedrijven de optreden. BMW Van Poelgeest, Co van der Horst, Albert Heijn van de Linden, MyBrand en Van Kerkwijk sponsoren allemaal een van de vijf podia, en ook andere bedrijven dragen financieel bij. ‘Zonder de steun van al die bedrijven en een financiële garantsstelling van de gemeente, hadden we dit festival nooit in zo’n korte tijd kunnen organiseren. Nu nog hopen, dat de Amstelveners straks net zo enthousiast zijn als wij en het gezellig druk wordt’, aldus Sander Mager.

Het organisatieteam is nog wel op zoek naar vrijwilligers. Met name voor de muntverkoop, de opbouw en de begeleiding van artiesten worden nog mensen gezocht. Iedereen met interesse kan zich melden via info@jazzinhetdorp.nl Vanaf volgende week is op www.jazzinhetdorp.nl het volledige programma beschikbaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.