Bijgewerkt: 1 april 2023

Veel lokale steun voor de Voedselbank Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-06-2020

De Voedselbank Amstelveen is begin juni 2020 weer gestart met de uitgifte van voedselpakketten. Burgemeester Tjapko Poppens ging langs op 24 juni 2020 en sprak met bestuursleden en andere vrijwilligers over hoe het nu gaat.

In het begin van de coronaperiode was er tijdelijk een tekort aan voedselpakketten en kregen cliënten een cadeaukaart om zelf eten te kopen. Mede dankzij lokale acties is er weer voldoende voedsel om gevarieerde pakketten te maken. Het bestuur vertelde overdonderd te zijn door de vele spontane giften en inzamelingsacties van bedrijven, horeca, kerken, sportverenigingen en zelfs scholen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Burgemeester Tjapko Poppens tijdens zijn bezoek op 24 juni 2020 aan de Voedselbank Amstelveen met de medewerkers


Burgemeester Poppens sprak zijn waardering uit voor deze steun uit de samenleving en de grote inzet van de vrijwilligers: 'Mooi al die initiatieven in Amstelveen om mensen die het hard nodig hebben te helpen. Dat zien we in deze bijzondere tijd gelukkig op allerlei terreinen. Het laat zien dat we een gemeente zijn, waar mensen naar elkaar omkijken.'

Aanmelden Voedselbank. Om te weten of u in aanmerking komt voor een wekelijks voedselpakket, kunt u zich op woensdagen tussen 13.00-13.30 uur aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.voedselbankamstelveen.nl Doneren Voedselbank Amstelveen: Voor vragen over donaties en inzamelingsacties kunt u contact opnemen met 06 45679039 of stuur een e-mail naar: voedselbankamstelveen@gmail.com Adres: De Olmenhof Landtong 2 1186 GP AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.