Bijgewerkt: 24 juli 2024

Veilig Verkeer in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
04-03-2010

Eén Amstelveen, het radioprogramma voor meer cohesie in Amstelveen bij RTV Amstelveen. Het thema deze maand bij het radioprogramma ‘Eén…Amstelveen’  is: Veilig Verkeer in Amstelveen. Deze maand vertellen de heren Van Hasselt en Hazebroek van Veilig Verkeer Amstelveen over de 4 peilers van verkeersveiligheid:

Educatie

Handhaving

Infrastructurele maatregelen

Voertuigtechnieken

Bewogen vertellen de heren van Veilig Verkeer over de verkeersopvoeding van onze kinderen op de basisscholen, het verkeersbeleid vanuit de lokale overheid en de activiteiten voor het komende jaar, zoals “Heel Nederland fietst”. Deze landelijke actie wil mensen verleiden om vaker de fiets te pakken in het dagelijks leven, als goed alternatief voor auto en openbaar vervoer voor korte afstanden. Hiermee wordt overgewicht bestreden en halen meer mensen de norm van 30 minuten bewegen per dag.

Lichaam en geest worden door het fietsen verfrist. Ook het alcohol- en druggebruik komen aan de orde. Bij een kwart van de dodelijke ongelukken speelt alcohol een rol. De laatste jaren wordt de combinatie van alcohol en drugs in het verkeer steeds vaker aangetroffen bij jonge verkeersslachtoffers. De middelbare groepen (35 – 50 jaar) blijken veelvuldig met alcohol op achter het stuur te zitten.

Verder krijgen de cursussen van Veilig Verkeer aandacht die in 2010 gegeven worden in de woonwerkplaats. Veilig Verkeer Amstelveen doet in het programma een oproep aan betrokken burgers om een goed voorbeeld in het verkeer te zijn voor de kinderen en voor hun eigen welzijn.

Weet u dat Veilig Verkeer Amstelveen een tekort aan actieve vrijwilligers heeft? Als iemand deze vrijwilligersorganisatie een warm hart toedraagt en wil helpen: bel 020-6418033 of mail: hazebroek1@yahoo.com Eén…Amstelveen is te beluisteren op: Radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 Mhz, via TekstTV/kanaal 45 en natuurlijk  ook via de website: www.rtvamstelveen.nl,  (klikken op ‘Beluister radio live’ rechtsboven) Tijd van uitzending: maandag 17.00, woensdag 17.00 en vrijdag 17.00 uurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.