Bijgewerkt: 19 april 2024

Veiligheidsdag 2009 in Aalsmeer

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
19-05-2009

Na eerdere succesvolle samenwerking tussen de brandweer, politie en VZA (ambulancepost) van Aalsmeer wordt de vijfde Veiligheidsdag georganiseerd. Op zaterdag 6 juni 2009 wordt deze dag gehouden op het terrein van de brandweer, politie en VZA van Aalsmeer. Om 10:00 uur wordt de dag geopend door de Burgemeester van Uithoorn, mevrouw Groen. De dag eindigt om 16:00 uur.

Crashtender Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een crashtender van Brandweer Schiphol wordt volgetankt met water tijdens een oefening


De aanleiding voor deze dag is om de bewoners van Aalsmeer kennis te laten maken met de hulpverleningsdiensten van Aalsmeer en de vrijwilligers te bedanken die bij de diensten werkzaam zijn. Alle bewoners van Aalsmeer zijn van harte welkom op de Veiligheidsdag. De medewerkers van Brandweer Amsterdam-Amstelland en hun gezinnen zijn hier ook voor uitgenodigd.

De hoogtepunten van deze dag zijn de demonstraties, ongeval met beknelling waarbij de politie, brandweer en ambulance zullen worden ingezet, de traumahelikopter en de crashtender van brandweer Schiphol ‘een groot voertuig bedoeld voor vliegtuigbrandbestrijding’

De dag wordt om 10:00 uur geopend door de burgemeester van Uithoorn, mevrouw Groen. Over het hele terrein van de brandweer, politie en VZA zullen er spectaculaire demonstraties plaatsvinden. Van kinderspuitfestijn tot brandweerduikers. Ook zal de ‘Coolbox’ aanwezig zijn. Dit is een groot container waarin men het werk als brandwacht kan ervaren. Binnen in de container zijn er felle lampen, rook, verwarrende beelden, het uitvallen van het licht, sirenes, gegil en andere geluiden, die de redder hinderen om het slachtoffer (een verzwaarde pop) te redden.

Brancar Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Demonstratie van een beknelling: het slachtoffer wordt op een brancard geplaatst en wordt afgevoerd naar het ziekenhuis


De politie komt met een waterwerper en diverse andere voertuigen. Ook zal de politiehelikopter langs komen en er wordt een op afstand bestuurbare minihelikopter gedemonstreerd. Politie instructeurs laten een training aan van politiemensen zien en leden van de Bratra (brand- en traangas) groep tonen hun vaardig- en mogelijkheden. U kent ze wel van ontruimingen van kraakpanden. Mocht u interesse hebben voor een baan bij de politie, dan zijn er politiemensen die u het een ander kunnen vertellen. Daarnaast kunt u tegelijkertijd het kenteken van een auto gratis laten “popnagelen” zodat verlies en diefstal niet meer mogelijk is.

Coolbox Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een meisje verlaat de Coolbox, tijdens de open dag van de Brandweer Uithoorn op 4 oktober 2008


Rond 16:00 uur zal de dag eindigen. De Veiligheidsdag vindt plaats op de Zwarteweg 77, 1431 VJ Aalsmeer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de politie, brandweer en/of VZA van Aalsmeer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.