Bijgewerkt: 8 mei 2024

Veranderingen in het bouwplan van Nieuw Legmeer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-03-2024

Het plan om het huidige bedrijventerrein Legmeer te transformeren naar een hoogwaardige woonwijk krijgt steeds meer vorm. Daarom herijkt het College van B en W van Amstelveen de Ontwikkelvisie Legmeer 2020. Op 20 maart 2024 wordt de herziene visie tijdens een raadsgesprek getoond aan de gemeenteraad.

Het huidige bedrijventerrein Legmeer wordt getransformeerd naar een nieuwe woon-/werkwijk. De gemeente heeft de uitgangspunten uit 2020 nog eens kritisch onderzocht, omdat het project met die uitgangspunten niet haalbaar bleek, door onder andere de gestegen bouwkosten. Op 4 oktober 2023 werd aan de gemeenteraad gepresenteerd wat dat betekent voor de ontwikkeling. In november en december 2023 heeft de gemeente de nieuwe uitgangspunten getoetst bij de marktpartijen in Legmeer. Zoals meer woningen en beter gebruik van de ruimte.



Herziene ontwikkelvisie Legmeer 2024. De wijzigingen in de uitgangspunten zijn nu verwerkt in de Herziene Ontwikkelvisie Legmeer 2024. Floor Gordon (D66) wethouder Ruimtelijke Ordening: 'Door de unieke menging van duurzaam wonen voor alle doelgroepen, werken en voorzieningen als winkels, scholen, zorg, recreatie en horeca ontstaat hier een unieke wijk. Binnenstedelijke ontwikkeling is een zaak van lange adem. Deze toekomstvisie is biedt flexibiliteit bij conjunctuurverandering en tevens voldoende houvast in het borgen van de beoogde kwaliteit.'

Een stap verder. De Herziene Ontwikkelvisie Legmeer 2024 vervangt daarmee de eerdere Ontwikkelvisie Legmeer 2020. Als de gemeenteraad in april 2024 hiermee akkoord gaat, wijzigt het plan op verschillende thema’s, zoals het aantal woningen, parkeren en bedrijvigheid. Als de Herziene Ontwikkelvisie is vastgesteld, is de volgende stap het opstellen van een Stedenbouwkundig plan met een Grex (het financiële huishoudboekje van de gemeente). Voor het Stedenbouwkundig plan wordt een participatietraject ingericht.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.