Bijgewerkt: 29 november 2022

Verboden goederen aangetroffen in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
15-11-2013

Een politieonderzoek naar witwassen en grootschalige cocaïnesmokkel en -handel leidde de afgelopen weken tot de aanhouding van 8 verdachten. In Bentelo, Amstelveen, Harlingen en Amsterdam werden verschillende aanhoudingen verricht en doorzoekingen gedaan. Het rechercheteam van Dienst Controle Infrastructuur en Verkeer van de politie-eenheid Amsterdam spreekt van een ‘geslaagde actie’.

Een speciale eenheid van het arrestatieteam - gespecialiseerd in het betreden van chemische ruimtes - betrad op 27 oktober 2013 een boerderij in Bentelo, waar zij een cocaïneverwerkingsinstallatie aantroffen. In Bentelo werden drie personen aangehouden: een 59-jarige man en een 56-jarige vrouw uit Nederland en een 27-jarige Colombiaan.

Cocaïne, chemicaliën

In een woning in Amstelveen en twee woningen in Amsterdam werden meerdere verboden goederen aangetroffen, waaronder een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne, chemicaliën, een imitatie vuurwapen en valse documenten. Twee Colombianen - een 56-jarige man en een 38-jarige vrouw uit Amstelveen - werden aangehouden.

De 56-jarige man is hoofdverdachte in de zaak. Hij gebruikte meerdere valse identiteiten. Twee andere verdachten, eveneens aangehouden in Amstelveen en Amsterdam, zijn na verhoor heengezonden. Tot slot is enkele dagen later in Harlingen een 39-jarige vrouw uit Heiloo aangehouden.

De hoofdverdachte kwam in beeld toen hij in 2012 een aanrijding veroorzaakte. Hij legitimeerde zich met wat later een vals paspoort bleek te zijn. De man is daardoor lange tijd onvindbaar geweest.

De Raadkamer van de rechtbank van Amsterdam heeft op maandag 11 november 2013 de gevangenhouding bevolen van de 56-jarige man uit Amstelveen en de 27-jarige man uit Amsterdam. De voorlopige hechtenis van deze Colombiaanse verdachten is met 90 dagen verlengd.

De Raadkamer van de rechtbank heeft gisteren de voorlopige hechtenis van de 38-jarige verdachte geschorst. Eerder schorste de rechter-commissaris de voorlopige hechtenis van de overige drie verdachten. Het OM heeft bij twee verdachten beroep aangetekend tegen die beslissing. Een aantal verdachten zat tot maandag 11 november in beperkingen. Daarom konden politie en OM niet eerder over deze zaak berichten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.