Bijgewerkt: 4 maart 2024

Verbouwing Museum Jan van der Togt vordert

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen /Amstelveenweb
09-02-2010

Vd Togt  Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

Er is overeenstemming bereikt over het bouwplan van het Museum Jan van der Togt. Vlnr.: Jan Verschoor (directeur Museum Jan van der Togt), Frans Hellendall wethouder cultuur, André Mulder (penningmeester bestuur Museum Jan van der Togt), Siep van Teeffelen (afdeling Vergunningen en Ontheffingen van de gemeente) en Arjen Hoogeveen (architect) hebben overeenstemming bereikt over het bouwplan van het Museum Jan van der Togt.


Amstelveenweb vroeg van Frans Hellendall, wethouder cultuur en financiën van de gemeente Amstelveen, over deze belangrijke stap en hij antwoordde het volgende:

“De gemeente (5 ton) en de provincie (1,5 ton) hebben subsidie gegeven voor de uitbreiding van het museum, dat is voor de overkapping van de tuin, verbouwen van het linkerwoonhuis en het erbij trekken van het oude schooltje (nu ateliers).

Vd Togt  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Tekening van boven van de nieuwbouw van het Museum Jan van der Togt, door Architectenbureau Hoogeveen BV


Vd Togt  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Langsdoorsnee nieuwbouw van het Museum Jan van der Togt, door Architectenbureau Hoogeveen BV


Dat stond reeds vast. Wat er nieuw is, is dat de architect - Arjen Hoogeveen, wiens kantoor aan het museum grenst - dit in een bouwplan heeft uitgewerkt. Ik vind het zelf een heel mooi ontwerp, wat goed rekening houdt met de bestaande gebouwen en de monumentale status daarvan, met name ook de vondst van mooie mini-beeldentuintjes.

Vd Togt  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Volgens de plannen van het Architectenbureau Hoogeveen wordt een hele nieuwe galeriecomplex gebouwd naast de al bestaande delen van het Museum Jan van der Togt


Nu heeft de gemeente bekeken, of dit bouwplan vergunningstechnisch ook haalbaar is. Dat is een complex geheel, gezien de vele eisen vanuit het bestemmingplan, de geplande aan/verbouw van monumenten en het archeologisch verleden van het gebied.

vd Togt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De 'blueprint' van de nieuwbouw volgens Architectenbureau Hoogeveen


De conclusie was, dat het haalbaar is en dat het museum dus de benodigde vergunningen (monumentenvergunning, bouwvergunning en gebruiksvergunning) formeel kan gaan aanvragen. Een belangrijke stap, dat hadden wij dus te vieren.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.