Bijgewerkt: 3 juli 2022

Verbrandingslijnen van Afval Energie Bedrijf zijn weer op volle kracht

Nieuws -> Informatief

Bron: AEB/ Gemeente Amsterdam
07-11-2019

'Het revisie- en verbeterprogramma van energie en grondstoffenbedrijf AEB werpt zijn vruchten af. Op 7 november 2019 heeft AEB bekend gemaakt dat het bedrijf de laatste twee stilgelegde verbrandingslijnen weer in bedrijf neemt. Daarmee is er een eind gekomen aan de stilstand van de ovens.' – meldt de gemeente Amsterdam.

Afgelopen zomer werden vier van de zes lijnen van het Afval Energie Bedrijf stilgelegd wegens achterstallig onderhoud. De afgelopen maanden hebben technische specialisten en ingeschakelde externen hard gewerkt om de verbrandingscapaciteit weer op volle kracht te brengen. Alle herstelwerkzaamheden zijn extern getoetst en beoordeeld.Alle lijnen weer in gebruik. Vandaag, 7 november, is bekend geworden dat ook de zesde en laatste verbrandingslijn weer aan het werk gaat. Dat komt sneller dan verwacht. Op maandag 28 oktober is de vijfde lijn van AEB weer in gebruik genomen. De andere twee van de vier stilgelegde lijnen werden begin oktober al in gebruik genomen. AEB kan nu weer met alle verbrandingslijnen afval verwerken.

Personele bezetting AEB. Om volop mee te concurreren op de markt kijkt AEB de komende tijd naar de personele bezetting. Dat gebeurt in samenspraak met de ondernemingsraad. Het centrale uitgangspunt hierbij is dat de werkzaamheden door de eigen medewerkers worden uitgevoerd. Bij de transitie naar het nieuwe AEB is ook extra opleiding en training nodig. Daarnaast kijkt AEB kritisch of de bestaande functies passen binnen de grootte van het bedrijf.

De afgelopen maanden hebben technische specialisten en ingeschakelde externen bij AEB gewerkt aan het op volle kracht brengen van de verbrandingscapaciteit. Alle werkzaamheden zijn extern ge-audit. Op maandag 28 oktober is lijn 35 van de Hoogrendementscentrale weer in gebruik genomen. Vandaag (7 november 2019) is het de beurt aan lijn 36.

AEB is nu weer in staat  met zes verbrandingslijnen afval te verwerken. Paul Dirix, CEO van AEB: 'Het moment van ingebruikname komt sneller dan verwacht en daar zijn we blij mee. Het stelt ons op korte termijn weer in staat om ons, samen met onze partners,  weer volledig te richten op het duurzaam verwerken van afval en het leveren van warmte, energie en grondstoffen.' De andere twee van de vier buiten gebruik gestelde lijnen zijn begin oktober reeds in gebruik genomen. AEB Amsterdam is het duurzame grondstoffen- en energiebedrijf in de metropoolregio Amsterdam. Wij dragen bij aan de reductie van CO2-uitstoot, productie van duurzame energie en het efficiënt gebruik van grondstoffen. Wij werken aan een toekomst waarbij AEB een belangrijke bijdrage levert aan de energietransitie. – aldus het bedrijf.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.