Bijgewerkt: 22 september 2021

Verbreding A9

Nieuws -> Overheid

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
23-02-2006

Marjan Nijssen van Rijkswaterstaat reageert op de foto's van de verbreding van de A9, die het Amstelveens Nieuwsblad twee weken geleden van de website van GroenLinks afhaalde.

Amstelveen-A9-variant
(Rijkswaterstaat collectie - 2006)

De verkeerde foto impressie van Rijkswaterstaat


Afgelopen donderdag 16 februari 2006 organiseerde Rijkswaterstaat in het raadhuis van Amstelveen een consultatiebijeenkomst over de Alternatieven- en Variantennota. Deze nota is een onderdeel van de planstudie Schiphol-Amsterdam-Almere, die zich richt op de lange termijn oplossingen na 2010 om de bereikbaarheid van het traject te verbeteren:

Tijdens de bijeenkomst kwamen veel vragen over een foto. 'Mogelijke situatie na verbreding A9 in Amstelveen', die geplaatst is in het Amstelveens Nieuwsblad van 8 februari jongstleden. De afgedrukte foto staat in de Alternatieven- en Variantennota op bladzijde 62 maar is niet correct.

De A9 ter hoogte van Amstelveen wordt verbreed tot 2 x 4 rijstroken plus vluchtstroken. Dat betekent één rijstrook meer per richting dan in de bestaande situatie. Concreet houdt dit, een verbreding van 3,50 meter aan weerszijden van de A9 in. Als gebruik wordt gemaakt van damwanden in plaats van schuine hellingen dan past deze verbreding tussen de bestaande bebouwing.

Het is wel mogelijk dat om de verbreding mogelijk te kunnen maken, het nodig is dat enkele panden aangekocht moeten worden. In dit stadium van het project is het nog niet bekend welke panden dat zijn. Rijkswaterstaat probeert dit zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de avondbijeenkomst heeft de projectmanager Ben Viveen dit toegelicht.

Rijkswaterstaat vindt het heel vervelend dat er geen juiste foto in de nota staat en dat dit tot onrust heeft geleid onder de inwoners van Amstelveen. Door het plaatsen van de juiste foto hoopt Rijkswaterstaat dat zowel de aanwezigen op de bijeenkomst als de overige inwoners van Amstelveen nu een beter inzicht krijgen.

Informatie over de planstudie is te vinden op www.schiphol-amsterdam-almere.nl/page/home Heeft men vragen of opmerkingen dan kunnen deze gesteld worden aan de gratis landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002.


Marjan Nijssen, persvoorlichter Rijkswaterstaat Noord-HollandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.