Bijgewerkt: 25 juli 2024

Verdachte skimmers aangehouden in Amsterdam

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
01-11-2012

De politie heeft woensdagochtend 31 oktober 2012 om half negen twee mannen aangehouden die verdacht worden van het plaatsen van skimapparatuur op een parkeerautomaat in de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam, Buitenveldert.

Een getuige zag twee mannen verdacht gedrag vertonen bij een parkeerautomaat. De getuige belde de politie en meldde, dat hij waarschijnlijk skimmers zag. De verdachten liepen weg van de parkeerautomaat richting de tramhalte aan de Boelelaan. Even later zag de getuige de twee verdachten bij de Boelelaan in tram 16 stappen.

skim Amstelveen
(Foto Politie Amsterdam-Amstelland - 2012)

Wat direct opvalt bij een betaalautomaat, waarbij geen opzetstuk geplaatst is, dat het bijna een centimeter naar binnen zit en dat het van staal is


De politie ging er snel naar toe en heeft de tram stop gezet. De twee mannen zijn aangehouden in de tram en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Onderzoek zal moeten uitwijzen, of zij inderdaad betrokken waren bij het plaatsen van de skimapparatuur op deze plek.

Een aantal agenten gingen direct na de melding naar de Gustav Mahlerlaan om parkeerautomaten te onderzoeken. Zij troffen skimapparatuur aan op een parkeerautomaat. De apparatuur is inmiddels verwijderd en de automaat is weer in gebruik.

Skimapparatuur is vaak onopvallend geplaatst, maar in bijgaand artikel wordt uitgelegd, waar u op kunt letten om te voorkomen, dat u slachtoffer wordt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.