Bijgewerkt: 19 april 2024

Verdachten aangehouden in verband met oplichting ouderen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
16-08-2011

Amsterdam - Het Amsterdamse rechercheteam West heeft op dinsdag 26 juli 2011 drie personen aangehouden die worden verdacht van het oplichten van ruim 20 ouderen. Een man van 28 jaar en een vrouw van 29 jaar zijn op straat voor hun woningen in Amsterdam West en Zuid aangehouden.

Een 19 jarige verdachte is in zijn woning in de Jordaan gearresteerd. De 28-jarige verdachte zou zich hebben voorgedaan als medewerker van TNT, om vervolgens met behulp van een truc ouderen hun bankpassen en pincodes te ontfutselen. Hij benaderde de slachtoffers, in leeftijd variërend van 60 tot 90 jaar, in hun eigen woning.

Door de 19-jarige verdachte is met een weggenomen bankpas gepind. In totaal is ruim 15 keer gepind en zijn diverse aankopen met de pinpassen gedaan. De oplichters hebben in totaal ruim € 80.000 buitgemaakt. Op enkele adressen heeft het team doorzoekingen gedaan en verschillende goederen in beslag genomen die gerelateerd zijn aan de oplichting en aan andere misdrijven, waaronder inbraken.

De twee mannelijke verdachten zitten nog vast in afwachting van hun proces. De vrouw is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte.

De politie adviseert:

- Open niet zomaar uw voordeur, als u alleen in uw woning bent.

- Maak gebruik van een kierstandhouder, of een ketting op de deur.

- Als u niets heeft besteld, worden pakketten niet zomaar bij u bezorgd.

- Wees alert. Als u de situatie niet vertrouwt, zeg dan tegen de bezorger, dat u het pakket later zelf ophaalt op het postkantoor.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.