Bijgewerkt: 25 mei 2024

Verdachten aangehouden na diverse inbraakmeldingen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
28-07-2011

In Amstelveen werd op 21 juli 2011 omstreeks 01.30 uur melding gedaan van een verdachte situatie op de van Maasdijklaan. Een getuige had gezien dat drie personen morrelden aan de schuttingdeuren in de brandgangen.

Toen de politie ter plaatse was, wees een getuige drie jongens aan die vervolgens wegrenden in de richting van de Bleriotlaan. Na een achtervolging per auto en te voet zijn twee van hen, jongens van 16 en 18 jaar oud, aangehouden. De derde verdachte wist te ontkomen. Op de vluchtroute vond de politie later een inbrekerswerktuig terug.

Achteraf lijkt het mee te vallen wat de twee verdachten in Amstelveen hadden gedaan. Het leek meer op baldadigheid dan op inbreken. Maar er zit wel een kenmerkende boodschap achter: Sluit je tuindeur goed af.

In veel gevallen zijn brandgangen voorzien van hekwerk. Echter, het hekwerk wordt niet, of onvoldoende gebruikt (zie video item Amsterdam.nl van deze week). verder zijn er veel preventieve maatregelen tegen woninginbraak te nemen.

In de vakantieperiode kunnen buren elkaar helpen door goed op te letten. Laat het er zo bewoond mogelijk uitzien en haal op tijd de post uit de brievenbus. Mensen die op vakantie gaan doen er goed aan dit niet wereldkundig te maken via sociale netwerken. Inbrekers kunnen dat ook lezen. U plakt toch ook geen briefjes op de deur? Meer tips zijn te vinden op www.politiekeurmerk.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.