Bijgewerkt: 26 september 2021

Vereniging van oud-raadsleden Amstelveen opgericht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-10-2013

Op 4 oktober 2013 vond in de Schouwburg Amstelveen de oprichtingsvergadering plaats van de vereniging van oud-raadsleden Amstelveen. Oud-raadsleden hebben ervaring, kennis en netwerken die ze ook na hun raadslidmaatschap willen blijven inzetten voor de gemeente. Het nieuwgekozen bestuur van de vereniging zal activiteiten initiëren om dat mogelijk te maken.

raadsleden Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Het bestuur van de Vereniging Oud-raadsleden Amstelveen vlnr: Casper Stevens, Theo Houwink ten Cate, Petra Kirch, Joop Siemers en Anke Smit


Het initiatief voor de vereniging ontstond begin van dit jaar. De gemeente inventariseerde de gegevens van alle raadsleden van de afgelopen 50 jaar. Een groep oud-raadsleden kwam bij elkaar om de mogelijkheden te onderzoeken om het onderlinge contact te verbeteren en ook het contact tussen oud-raadsleden en de gemeente.

“Wij zijn vanmiddag niet alleen hier voor de onderlinge contacten, maar vooral vanwege de blijvende betrokkenheid bij onze gemeente en de wil om de gemeente ten dienste te zijn”, benadrukte initiatiefnemer Petra Kirch.

“Wilt u een ambassadeur van de gemeente Amstelveen worden en daarvoor de vereniging van oud-raadsleden oprichten?”, vroeg ze aan de vijfentwintig aanwezige oud-raadsleden. Met applaus is vervolgens de vereniging opgericht, de contributie vastgesteld en is een bestuur gekozen. Het bestuur bestaat uit Petra Kirch, Casper Stevens, Theo Houwink ten Cate, Anke Smit en Joop Siemers.

Na afloop van het formele deel was er een presentatie over 50 jaar Stadshart. Het onderwerp heeft de belangstelling van vele generaties raadsleden. De uitgebreide presentatie bracht vele herinneringen naar boven. Na afloop werd er nog lang over doorgepraat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.