Bijgewerkt: 31 maart 2023

Verkeerscontroles in Noord-Holland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
27-02-2006

Bij verschillende verkeerscontroles in de regio werden 900 automobilisten aan een blaastest onderworpen. Hierbij bleek dat vier bestuurders te diep in het glas hadden gekeken. Eén van hen had zo veel gedronken dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Op de A-10 werd op zaterdagochtend 25 februari 2006 een 30-jarige automobilist betrapt toen hij de maximumsnelheid fors overschreed. Hij reed 159 kilometer per uur (na correctie), waar honderd is toegestaan. De coureur kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Bij verkeerscontroles rond de IJ-tunnel en de Nieuwe Leeuwarderweg werden zaterdag 278 automobilisten betrapt op het overschrijden van de geldende snelheidslimiet. Ter plaatse geldt een aangepaste snelheid van 50 kilometer per uur in verband met wegwerkzaamheden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 kilometer per uur. Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, onnodig claxonneren en rijden door rood.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.