Bijgewerkt: 29 maart 2024

Verkeersdrempels op de Nesserlaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Goendelkoerier / Amstelveenweb.com
06-04-2008

Redactionele bijdrage van Jan Demming in de Goendelkoerier maart 2008, het wijkblad voor Middenhoven en Waardhuizen:

Beste lezers,

Toen de bewoners uit onze wijken een paar jaar geleden mochten kiezen wat er moest gebeuren met ‘hun’ aandeel van het geld uit de verkoop van de kabel (Kwaliteitsimpuls), stond het plaatsen van verkeersdrempels op de Nesserlaan in de top-3.

Maar wat er na heel veel vijven en zessen onlangs is neergelegd, kan worden beschouwd als weggegooid geld en een schande voor een gemeente die zegt de verkeersveiligheid zo hoog in het vaandel te hebben. Of dacht men in het raadhuis dat we die drempels als versiering wilden in plaats van als rem op het gejakker op dat smalle laantje?

Nesserlaan Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De Nesserlaan met een van de verkeerdrempels


Al met al is de Nesserlaan nóg aantrekkelijker geworden voor notoire hardrijders en automobilisten die elders de files en verkeerslichten willen omzeilen. Dat is aantoonbaar, want de Nesserlaan wordt steeds drukker.

De redactie hoopt dat het Wijkplatform zijn verontwaardiging zal uitspreken over dit fiasco in het kwadraat en van de gemeente eist dat deze haar huiswerk zo snel mogelijk overdoet. En dan goed!

De “vergeten” straten van Amstelveen

De Nesserlaan is een levensgevaarlijke weg om te fietsen, of auto te rijden, omdat er sinds de jaren 1930 eigenlijk niet zo veel is veranderd. Er is wel een wandel- en trimpad aangelegd, maar niet over de gehele lengte van de laan en de fietsers blijven onverminderd vogelvrij. Het verkeer blijft toenemen, wat soms tot hachelijke situaties leidt. De rij bomen langs de weg doen aan als van een schilderij en verbreding van de weg is geen optie. Maar het fietspad doortrekken langs de gehele weg, zou de verkeersveiligheid al een stuk ten goede komen.

Dat de verkeersdrempels ook aan de veiligheid bijdragen is een farce. Ze hebben totaal geen waarde, behalve dat het enorm leuk is om over de glooiing met 60 tot 70 km te rijden. De auto veert lekker als je over de nieuwe drempels heenrijdt. Dit in tegenstelling tot wat het effect had moeten zijn, dat de wagen een klap zou moeten krijgen. Van verkeersveiligheid door de aanleg van de nieuwe drempels is geen sprake.

Nesserlaan Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De J. C. van Hattumweg naast de nieuwe wijk Westwijk-Zuid met straks meer dan 3000 inwoners


Straks gebeurt hetzelfde bij de J. C. van Hattumweg in de Westwijk. Over niet al te lange tijd zullen daar dagelijks honderden auto's van de nieuwe Westwijkbewoners rijden. De vraag is hoe daar het verkeer straks tot rustig rijden zal worden gemaand.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.