Bijgewerkt: 2 december 2023

Verkeershinder bij de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
19-04-2022

Tussen maandag 18 april en maandag 9 mei 2022 is de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9, van zuid naar noord Amstelveen, twee weekenden afgesloten. De overige dagen is de weg beperkt beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer. VeenIX verlegt in deze periode de riolering onder de Keizer Karelweg. 

In opdracht van Rijkswaterstaat, verbreedt aannemer VeenIX de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting. Ter hoogte van Amstelveen wordt de snelweg 1,6 kilometer verdiept aangelegd. Voordat de verdiepte ligging gebouwd kan worden, moeten verschillende voorbereidingen getroffen worden. Eén hiervan is het verleggen van de riolering onder de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9. Klik hier voor een overzicht met alle informatie op een rij

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De stand van zaken van de verbreding van de rijksweg A9 op 16 april 2022 ter hoogte van Amstelveen


Voor het verleggen van de riolering voert VeenIX onder andere graafwerkzaamheden uit en wordt asfalt verwijderd. Het verwijderen van asfalt levert forse geluidhinder op. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de weekendafsluitingen van de Keizer Karelweg.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren voor de werknemers van VeenIX en het verkeer, moet de Keizer Karelweg (deels) worden afgesloten. Dit mag alleen in de avond, nacht of het weekend om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Met het inplannen van de werkzaamheden is ook rekening gehouden met de meivakantie, dan is er minder verkeer op de weg. Hier kunt u een overzicht zien van afsluitingen of beperkte beschikbaarheid van de Keizer Karelweg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.