Bijgewerkt: 29 februari 2024

Verkeersmaatregelen in de Van Spaenstraat in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-12-2022

De gemeente Amstelveen neemt op advies van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland maatregelen in de Van Spaenstraat om de verkeersveiligheid te vergroten. Verkeersdrempels moeten het te hard rijdende autoverkeer in de woonwijk afremmen.

Foto Amstelveen
(Foto Ben Westerdorp - 2022)

Ben Westerdorp voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Amstelveen-Amstelland

Bewoners van de Van Spaenstraat hebben melding gemaakt van een verkeersonveilige situatie bij hen in de straat door hardrijders. De gemeente heeft daarop tellingen uitgevoerd in de wijk, waaruit blijkt dat er inderdaad te hard wordt gereden. De gemeente en de Amstelveense afdeling van Veilig Verkeer Nederland hebben een schouw gehouden in de straat. De lokale VVN heeft hierop een advies geschreven die de gemeente, waar mogelijk, overneemt. 'Het is belangrijk dat de lokale VVN, met Ben Westendorp als voorzitter, samen met ons optrekt om Amstelveen verkeersveiliger te maken. Daarbij is het ook belangrijk dat inwoners ons wijzen op onveilige verkeerssituaties' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Wethouder Herbert Raat en bewoner Bas Witkamp wandelen in de Van Spaenstraat op 14 december 2022

Adviezen. Op twee plekken in de Van Spaenstraat gaat de gemeente een drempel aanleggen. Dit heeft een snelheidsremmend effect. VVN heeft verder geadviseerd hogere beplanting aan te brengen in de groenperken. Dit advies wordt niet opgevolgd, omdat dit het zicht van automobilisten belemmerd waardoor onverwachts onveilige situaties kunnen ontstaan. Het advies om een groenperk te vergroten om een vernauwing in de straat te creëren, is niet mogelijk omdat dit de locatie is voor het plaatsen van vuilcontainers en het jaarlijkse straatfeest. Verder gaf VVN de overweging mee om de mogelijkheden te onderzoeken om bestemmingsverkeer voor een autoverhuurbedrijf niet meer door de Van Spaenstraat te laten rijden. In het verkeersbesluit kan echter geen specifieke bestemming worden uitgezonderd, daarnaast is dit lastig te handhaven.

Proces. Doel is om de drempels in het eerste kwartaal van 2023 aan te leggen. In de loop van volgend jaar vindt een evaluatie plaats.Lees ook: Advies VVN Amstelveen - Van Spaenstraat (pdf 2 pagina’s)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.