Bijgewerkt: 1 maart 2024

Verkeersproblemen langs nieuwe KPMG gebouw

Nieuws -> Informatief

Bron: Ruud Kraan
13-09-2010

Ruud Kraan,rijinstructeur van Rijschool Hippe-Amstelveen stuurde dit bericht naar ons:

Geachte redactie, het zou leuk zijn de nieuwe weg aldaar eens uit te proberen met de auto. U begint bij het oude gebouw en dan rijdt u in de richting van de A9 oprit, voorbij het nieuwe gebouw van KPMG.

Allereerst zult u merken dat er ter hoogte van de Mercedes garage de pijlen ontbreken om de juist strook te vinden. Ook staat u eigenlijk aan de verkeerde kant van de weg om door te rijden. Let u daarna eens op de geplaatste borden (voorrangsweg), die zowel voor de kruising staan als na de kruising.


Grotere kaart weergeven De Laan van Langerhuize met het nieuwe KPMG gebouw

Na de kruising betekent in de Wegenverkeerswet dat er buiten de bebouwde kom wordt gereden.....?! Dus 80 kilometer...! Daarna merkt u, dat er steeds van strook moet worden gewisseld op dit relatief kleine stuk weg. De verkeerslichten bij de ingang garage b. v. springen steeds terug op rood, wat natuurlijk groen moet zijn en bij aanbod uit de garage Rood.

Dan komt u bij het einde van de Laan van Langerhuize vlak voor de opritten naar de A9 en gaat linksaf richting Haarlem. Een vreemde bocht, vooral als u links ingehaald wordt door een auto, die ook op linksaf stond, maar echter naar de oprit Utrecht gaat van de A9. Deze duikt voor u langs om rechtsaf naar de A9 te kunnen.....

U begrijpt het al, hier loopt regelmatig iets fout. Misschien beter om het ronde rechtdoorgaande licht ook te benutten voor de Utrechtgangers? Ik vind het maar erg verwarrend voor zo'n klein stukje weg. U gaat dan links naar de oprit Haarlem en mag dan volgens de voorrangsborden 80 rijden, terwijl aan de zijkant 50 staat. Is hier eigenlijk wel over nagedacht?

Groeten Ruud Kraan/ instructeur Rijschool Hippe-Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.