Bijgewerkt: 21 september 2021

Verkeersschouw bij scholen Orion in Middenhoven

Nieuws -> Informatief

Bron: Jan Demming
09-01-2015

Op verzoek van ondergetekende komen wethouder Jeroen Brandes (PvdA), wijkagent Tom IJff, de voorzitter van het wijkplatform Waardhuizen-Middenhoven, de directeuren van de drie basisscholen aan Orion en ondergetekende naar het plein vóór De Meent om met eigen ogen de chaos te aanschouwen, die zowel 's morgens als 's middags ontstaat door de vele auto's, waarmee de leerlingen naar school worden gebracht en worden afgehaald. E.e.a. gaat ten koste van de veiligheid van kinderen die wel gewoon lopend, of fietsend naar school komen. Velen van hen worden inmiddels ook met de auto afgeleverd, vanwege het onoverzichtelijke verkeer nabij de scholen. Kortom, de chaos rond De Meent wordt, zowel ten zuiden als noorden van het plein, wordt alsmaar onoverzichtelijker en dus gevaarlijker.

Bijgaand de e-mail die ik enige tijd heb verzonden aan de verantwoordelijk wethouder en enkele foto's die ik ruim een maand geleden maakte, maar ook nu op elke doordeweekse dag zou kunnen maken.

Geachte heer Brandes,

Ik wil vooropstellen, dat de situatie rond ontmoetingscentrum De Meent en de drie scholen een enorme verbetering leek. Helaas echter worden de klachten er niet minder om. De herinrichting van het parkeerterrein en de wegen rond De Meent en de drie scholen ziet er 'gelikt' uit, maar heeft helaas niet geleid tot hetgene, dat mede de bedoeling was, namelijk minder autoverkeer en meer veiligheid voor met name de schooljeugd. Ik weet niet, of u al verhalen heeft gehoord over toestanden die zich op genoemde locaties afspelen, maar de situatie wordt steeds nijpender en leidt regelmatig tot verkeersonveiligheid en af en toe zelfs tot agressie.

Foto Amstelveen
(Foto Jan Demming - 2014)

Veel leerlingen worden in Orion met de auto naar school gebracht en worden afgehaald


Ik stuur u hieronder enkele citaten uit de laatste nieuwsbrieven van de drie scholen. Deze doen regelmatig doch vergeefs een beroep op het gezonde verstand van de mensen die zo nodig met de auto hun kinderen naar school moeten brengen en van school afhalen. Helaas wordt de politie er tijdens aanvang en einde van de schooltijden niet, of nauwelijks gezien om e.e.a. in goede banen te leiden en/of bekeuringen uit te schrijven.

Graag vraag ik u namens de Gondelkoerier - en ongetwijfeld ook namens de drie scholen - aandacht voor genoemde problemen. Hieraan zal aandacht worden geschonken in de maart-uitgave 2015 van deze wijkkrant. Maar hopelijk is, dat dan niet meer nodig, omdat er voor die tijd maatregelen zijn genomen...

Met vriendelijke groet,
Jan Demming, redactie de GondelkoerierAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.