Bijgewerkt: 19 april 2024

Verkeersveiligheid voorop in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-05-2012

Burgemeester en Wethouders van Amstelveen hebben het Amstelveense wegennet opnieuw bekeken op snelheid en inrichting om de verkeersveiligheid verder te verbeteren. Dit blijft een belangrijk aandachtspunt. Inspraak op dit wegencategoriseringsplan, dat de plannen beschrijft, is mogelijk in de periode van 31 mei tot en met 12 juli 2012.

levie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder John Levie (BBA) tijdens een raadsvergadering


Voornaamste aanpassing is de uitbreiding van het aantal 30 km zones. Wethouder John Levie (BBA) van Verkeer: ‘Het is bekend, dat snelheidsverlaging op bepaalde wegen tot het gebruik van andere routes leidt. Het verkeer kiest dan de meer geschikte en dus veiliger doorgangsroutes. Dit levert met name voor fietsers en voetgangers een grotere veiligheid op, maar ook voor de overige weggebruikers en dat is natuurlijk belangrijke winst. Dit betekent wel, dat we ook de inrichting van die wegen hierop gaan aanpassen.”

Het gaat hierbij onder andere om:

-Lindenlaan, Van der Leeklaan, Praam, Startbaan, Krijgsman

-‘Stadshartlus’: Rembrandtweg zuid - Pieter Lastmanweg – Handelsweg – Stadstuinen – Burgemeester Haspelslaan*

-Bedrijventerrein Legmeer en Kronenburg/Uilenstede*

-Graaf Florislaan, Zonnestein tussen Rembrandtweg en Van Heuven Goedhartlaan

* Bij de herinrichting houdt de gemeente rekening met bevoorradingsverkeer.

Het wegencategoriseringsplan bepaalt de functie van wegen met bijbehorende inrichting en onderhoud. Daarnaast hanteert de gemeente dit plan ook om bouwplannen af te stemmen op de gewenste verkeerssituatie.

Het plan maakt onderscheid tussen stroomwegen, gebiedsontsluitingswegen en erf toegangswegen. Bij stroomwegen gaat het bijna altijd om snelwegen.

Gebiedsontsluitingswegen hebben de max. snelheid van 100 of 80 km/u buiten de bebouwde kom en 70 of 50 km/u er binnen. Voor erf toegangswegen geldt buiten de bebouwde kom een snelheid van 60 km/u en er binnen 30 km/u.

Het plan komt aan het eind van de maand na de officiële bekendmaking ter inzage te liggen en iedereen kan inspraakreacties indienen van 31 mei tot en met 12 juli 2012.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.