Bijgewerkt: 2 maart 2024

Verkiezing van 'De huurdersorganisatie van het jaar'

Nieuws -> Informatief

Bron: Woonbond
05-10-2010

De Nederlandse Woonbond bestaat 20 jaar en organiseert in dat kader de verkiezing van 'Dé huurdersorganisatie van het jaar'. Uit alle aanmeldingen, die zijn binnengekomen heeft een onafhankelijke jury er zeven geselecteerd. De genomineerden presenteren zich op Woonbond.nl. Bezoekers van de site bepalen wie Dé huurdersorganisatie van dit jaar wordt. Stemmen kan tot 1 november 2010.

De genomineerden hebben volgens de jury ‘allemaal een bijzondere prestatie hebben geleverd.’ Het is dan ook moeilijk ze onderling te vergelijken. Niet alleen hebben ze allemaal hun sterke punten, maar een bewonerscommissies in een renovatiewijk is met andere zaken bezig dan een commissie die probeert de mensen in de buurt wat meer met elkaar in contact te brengen en te helpen waar dat nodig is.

En ook huurdersorganisaties die met de verhuurder overleggen over het beleid verschillen onderling heel erg. Al is het wel zo dat twee van de drie genomineerde huurdersorganisaties proberen nieuwe vormen te vinden voor de participatie van huurders en bewoners.

Wie kunnen er stemmen?

Niet alleen huurders kunnen stemmen. Ook verhuurders, kopers, iedereen die het belangrijk vindt dat er huurdersorganisaties en bewonersorganisaties zijn, die het wonen leuk maken en bijdragen aan een betere woonomgeving.

En het is belangrijk om mee te doen, omdat elke stem een compliment is. Door te stemmen steekt u de mensen een hart onder de riem. Dat is belangrijk, die maatschappelijke waardering. En door de nominaties van de jury te lezen, doet u misschien ook nog een goed idee op voor ‘iets wat je kunt aanpakken’ in je eigen buurt.

Als u het moeilijk vindt om te kiezen, ga dan eens voor uzelf na bij welke organisatie u zich het liefst zou aanmelden als vrijwilliger. En gelukkig kunt u tweemaal uw stem uitbrengen, éénmaal op een bewonerscommissie en éénmaal op een huurdersorganisatie. Op de website vindt u uitgebreide informatie over de genomineerde bewonerscommissies en huurdersorganisaties.

De prijsuitreiking

Stemmen kan van 1 oktober tot 1 november 2010. De prijs voor ‘Dé huurdersorganisatie van het jaar’ wordt 20 november uitgereikt op het jubileumfeest van de Woonbond. Houd die datum in de gaten. En wilt u op de hoogte blijven van de festiviteiten en ook van de uitslag van deze verkiezing, kijk dan geregeld op www.woonbond.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.