Bijgewerkt: 19 april 2024

Verkiezing van de Geschiedenisleraar 2015 van start

Nieuws -> Informatief

Bron: NTR
03-03-2015

Omroep NTR en het Rijksmuseum organiseren na het succes van vorig jaar, ook dit jaar de verkiezing van beste geschiedenisleraar van Nederland. Vanaf vandaag kunnen schoolbesturen, directies, collega-docenten én leerlingen hun favoriete geschiedenis- leraar (m/v) nomineren voor de titel Geschiedenisleraar 2015. De winnaar van 2015 wordt op 31 oktober in het Rijksmuseum bekend gemaakt.



De inschrijving loopt van 2 maart tot 1 april 2015. Aanmelden kan via het e-mailformulier op ntr.nl/geschiedenisleraar. Een jury van prominente didactici en historici onder leiding van programmamaker (Andere tijden) Hans Goedkoop maakt een selectie van de aan- gemelde geschiedenisleraren en bezoekt de 20 geselecteerde leraren op school. Na een zorgvuldige procedure zal de jury uiteindelijk vaststellen wie er met de prijs naar huis gaat. De Geschiedenisleraar 2015 mag onder andere een eigen lesvideo opnemen, een internationaal congres bijwonen én met 3 klassen het Rijksmuseum bezoeken.

De NTR als educatieve omroep en het Rijksmuseum als cultureel-historisch instituut onderschrijven het belang van goed geschiedenisonderwijs en de cruciale rol die de geschiedenisleraar daarin vervult. Meer informatie: ntr.nl/geschiedenisleraar. NTR? NTR is een Nederlandse publieke omroep, die in 2010 is ontstaan uit een fusie van NPS, Teleac en RVU.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.