Bijgewerkt: 3 december 2022

Verklaring van burgemeester Mirjam van 't Veld in verband met vluchtelingen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-10-2015

Maandag 12 oktober 2015 heeft burgemeester Mirjam van 't Veld van Amstelveen een gesprek gehad met een aantal vertegenwoordigers van verschillende Joodse instellingen uit Amsterdam en Amstelveen. Dit gesprek is gevoerd  naar aanleiding van de zorgen die de Joodse gemeenschap heeft uitgesproken wegens de mogelijke opvang van vluchtelingen op Laan Kronenburg in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen


Mirjam van ’t Veld: “Het gemeentebestuur heeft toegezegd, dat ook Amstelveen een bijdrage wil leveren aan de tijdelijke noodopvang van vluchtelingen, passend bij de schaal van Amstelveen. Mensen die voor oorlogsgeweld hun land hebben moeten verlaten, verdienen onze steun. Over de eventuele noodopvang hebben we een prettig en constructief overleg gehad, zoals we dat regelmatig hebben, met verschillende vertegenwoordigers van Joodse organisaties.

We hebben een aantal zaken kunnen ophelderen en daarnaast hebben we afspraken gemaakt over eventueel te nemen maatregelen. We hebben de vertegenwoordigers van de Joodse organisaties toegezegd om samen met het COA de nieuwe tijdelijke bewoners helder uit te leggen in welke samenleving binnen Amstelveen zij zich tijdelijk begeven. Daarnaast hebben we ook afgesproken samen met de vertegenwoordigers van de Joodse organisaties in gesprek te gaan met de vluchtelingen op Kronenburg. Op deze manier denk ik, dat we de vluchtelingen een goede opvang kunnen bieden, terwijl we tegelijkertijd de zorgen van onze Joodse inwoners en ook andere omwonenden zoveel mogelijk hopen weg te nemen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.