Bijgewerkt: 29 maart 2024

Verloskamers voor Amsterdammers in Geboortecentrum Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
25-01-2017

Ziekenhuis Amstelland is druk bezig met de uitbreiding van het Geboortecentrum Amstelland. Begin 2017 zullen twee extra verloskamers in gebruik worden genomen om iedereen te kunnen bedienen. In 2016 zijn er een kleine 1200 kinderen geboren in ons ziekenhuis.

De zwangeren staan steeds meer zelf aan het roer als het gaat om de zorg die zij willen tijdens hun zwangerschap. Het Geboortecentrum wil daar zoveel mogelijk aan tegemoet komen. Bij ons staat de patiënt centraal. Keuze in pijnbestrijding, bevallen in bad, lifestyle programma's tijdens de zwangerschap (door personal trainer Radmilo Soda) en de mogelijkheid om samen te blijven als gezin na de bevalling zijn daar voorbeelden van. Maar ook indien een keizersnede nodig is wordt dat in ons Geboortecentrum een 'gentle sectio', waarbij moeder, kind en vader tijdens de bevalling bij elkaar blijven.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2017)

Een Amsterdammertje is geboren in Amstelveen!


Als gevolg van een capaciteitsprobleem van verloskamers in Amsterdam komen steeds meer zwangeren uit Amsterdam naar het Geboortecentrum Amstelland. Natuurlijk worden zij hier met open armen welkom geheten en begeleid in de bevalling. Daarbij komt regelmatig de vraag van zwangeren, of het mogelijk is om Amsterdam in het paspoort van de baby te vermelden. Op dit moment is het echter zo, dat de plaats van geboorte leidend is en niet de woonplaats.

Wij streven er naar om eventuele belemmeringen voor zwangeren om in ons ziekenhuis te bevallen weg te nemen, omdat wij de keuzevrijheid een groot goed vinden. Daarom ontstond er het creatieve idee om de Gemeente Amstelveen te vragen, of het mogelijk is in dit thema met ons mee te denken. Deze vraag is recent aan de verantwoordelijke ambtenaren voorgelegd. Het vraagstuk is in verloskundig Nederland een landelijk thema, zoals Sittard/Geleen, Almelo/Hengelo, Waddeneilanden, Capelle ad IJssel/Rotterdam etc.

De eerste prioriteit voor het Geboortecentrum Amstelland is natuurlijk om uitstekende zorg te bieden aan zwangeren, kraamvrouwen en pasgeboren baby’s, ongeacht de vermelding van een woonplaats in het paspoort. Iedereen is hier van harte welkom om een optimale bevalling mee te maken.


Update 26 januari 2017: Amsterdamse kraam-enclave in Amstelveen is toch moeilijker




Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.