Bijgewerkt: 3 december 2022

Vermiste geleidehond Owen herenigd met baasje

Nieuws -> Informatief

Bron: KNGF Geleidehonden
12-08-2014

Het was gisteren een enthousiast weerzien, toen Rémi en Brigitte Pierre, Jean-Noël en Monique Mathis en geleidehond Owen elkaar weer ontmoetten bij het opleidingscentrum van KNGF Geleidehonden in Amstelveen. De Duitse herder Owen raakte 2 juli 2014 tijdens een wandeling met zijn baas en familie in Normandië (Frankrijk) vermist. Op 6 juli tipten de Franse echtparen twee KNGF-medewerkers die in het wandelgebied op zoek waren naar Owen.

Foto Amstelveen
(Foto KNGF Geleidehonden - 2014)

Rémi en Brigitte Pierre, Jean-Noël en Monique Mathis en geleidehond Owen weer bij elkaar bij het opleidingscentrum van KNGF Geleidehonden in Amstelveen


Ze hadden de hond zien ronddwalen bij een strandje omringt door rotsen, waardoor hij niet weg kon. Dankzij deze tip konden de geleidehond en zijn blinde baas weer herenigd worden. Het gaat inmiddels goed met Owen en na overleg tussen trainer en baas doet de hond ook weer geleidewerk. De twee Franse echtparen reisden af naar Amstelveen voor een rondleiding in het opleidingscentrum en om de beloning voor de gouden tip in ontvangst te nemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.