Bijgewerkt: 15 juni 2024

Vernieuwde verpleegkundige opleiding in de regio van start

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
03-09-2012

Nieuw! Meer leren in de praktijk

Donderdag 6 september 2012 zwermen ongeveer 80 leerlingen van het ROC Nova College uit over vier ziekenhuizen. Zij starten die week met de vernieuwde beroepsopleiding Mbo-Verpleegkundige. Nieuw is, dat de leerlingen meteen al in het eerste leerjaar kennismaken met de praktijk.

Tot en met januari zijn ze niet alleen op school, maar ook één dagdeel per week in het ziekenhuis. De vernieuwde opleiding is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen het ROC Nova College, het Kennemer Gasthuis, Rode Kruis Ziekenhuis, Spaarne Ziekenhuis en Ziekenhuis Amstelland.  

Ziekenhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Ziekenhuis Amstelland


De leerlingen krijgen onderwijs van docenten uit het ziekenhuis in speciaal ingerichte leslokalen. De nieuwste ontwikkelingen in de zorg zijn verwerkt in de lesstof, die ook digitaal wordt aangeboden. Daarnaast oefenen ze in het skillslab. De ziekenhuizen werken in het

onderwijsprogramma nauw samen met het ROC Nova College.

Door deze vernieuwing ervaren de leerlingen al in een vroeg stadium of werken in de zorg voor hen de juiste beroepskeuze is. Tegelijkertijd is het een goede voorbereiding op het tweede leerjaar, waarin ze stage lopen op de verpleegafdelingen. Ook lopen leerlingen stage in andere zorginstellingen, zoals de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en de thuiszorg. Wanneer leerlingen kiezen om verder te werken in het ziekenhuis, doen ze aan het einde van het tweede jaar een assessment. Daarna kunnen ze kiezen om hun opleiding op school af te maken (BOL) of combineren ze in het derde leerjaar werken en leren (BBL). Ze solliciteren dan voor een dienstverband bij het ziekenhuis van hun keuze.

Wat betekent dit voor de patiëntenzorg? De patiënt krijgt gemotiveerde (leerling)verpleegkundigen aan bed. Hun hart ligt bij de zorg, ze hebben een bewuste keuze voor deze opleiding gemaakt. Ze bieden meer kwaliteit tijdens de opleiding en na hun diplomering, dankzij hun kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de zorg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.